CROPIX
SLUŽBENO POTVRĐENO

SUMORAN KRAJ NEZAPAMĆENOG INCIDENTA U HRVATSKOM NOGOMETU Stigla najteža moguća kazna za trenera koji je rasistički izvrijeđao Soudanija!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2018. 20:49

Poznate su kazne za 29. kolo prve HNL. Objavio ih je Alan Klakočer, disciplinski sudac HNL-a.

"Kondicijski trener HNK Cibalia Hrvoje Bradašić zbog vrijeđanja igrača Soudanija po završetku utakmice Cibalia-Dinamo, čime je počinio prekršaj iz članka 88. DP HNS-a, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od 3 (tri) mjeseca. Kazna obuhvaća i zabranu pristupa klupi za pričuvne igrače, zabranu pristupa u svlačionice i službene prostorije kluba kao i prisustvovanje utakmicama u bilo kojoj funkciji u bilo kojem stupnju natjecanja HNS-a", stoji na službenoj web-stranici Prve HNL.

Nije to bila jedina kazna koju je Klakočer izrekao, ali je bila najteža.

"Isključeni igrači, Markus Pavić (Rudeš), Mato Grgić (Inter-Z.) i Dario Župarić (Rijeka) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Pavić mora platiti 3.000 kuna (isključen zbog dvije opomene), a Grgić (prekršaj na suparniku u izglednoj prilici za pogodak) i Župarić (dva žuta-drugo isključenje u prvenstvu) iznos od po 4.000 kuna.

Zbog paljenja pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na utakmici Inter-Zaprešić - Hajduk, što predstavlja prekršaj iz članka 67. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen novčanim iznosom od 15.000 kuna, a NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice iznosom od 5.000 kuna", stoji u nastavku priopćenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 11:46