Damir Krajač / Cropix
PRVI STRIJELAC VATRENIH

SUPER MARIO MANDŽUKIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI ' Najbitnije je da shvatimo da moramo samo trčati, trčati i trčati'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. lipanj 2016. 23:02

Bila je to u punom smislu večer rekorda. Jer osim što je reprezentacija Hrvatske ostvarila najveću pobjedu u jednoj službenoj utakmici, Mario Mandžukić postigao je tri pogotka za samo 15 minuta i pomaknuo neke prethodno postavljene granice.

Svojim učinkom Mandžukić je nadmašio onaj Eduarda da Silve kojem je u pobjedi protiv Izraela 2006. godine (4:3) za tri pogotka trebala tek minuta više. Doduše, Mladen Petrić je protiv Andore jednom prilikom postigao tri pogotka za samo 11 minuta, ali na toj utakmici postigao je ukupno četiri pogotka pa ga nismo ubrojili u ovu skupinu ekspresnih hat-trickova u kojoj se nalaze još Goran Vlaović (20 minuta), Davor Šuker (24 minute), Nikola Kalinić (24 minute) i Boško Balaban (37 minuta).

Učinak koji će teško biti nadmašiti bio je razlog za zadovoljstvo Mandžukića koji je ispred momčadskih i individualnih postignuća protiv slabašnog San Marina stavio atmosferu s Rujevice.

- Dobro je bilo. Kao prvo, atmosfera je zaista bila sjajna, pozitivna. Drago nam je da smo imali tako lijepu podršku. Najbitnije je da smo bili ozbiljni od prve do zadnje minute i da smo zabili tako puno golova - rekao je Mandžukić, kojeg su tri pogotka dodatno napunila samopouzdanjem nakon odlične sezone u Juventusu koju je zaključio dvostrukom krunom.

Iako San Marino nije bio suparnik po mjeri Vatrenih, efikasnost koju su pokazali Vatreni dobra je uvertira za Europsko prvenstvo.

Treba i zabijati

- Znamo naše kvalitete, znamo kakve igrače imamo. Najbitnije je da shvatimo da moramo samo trčati, trčati i trčati, a ostalo će onda doći samo po sebi. Moramo se boriti, samo na taj način može do izražaja doći naša kvaliteta. Ne bi bilo loše ni nastaviti zabijati? Da, naravno, treba i zabijati. Protiv San Marina je bilo super, nadam se da ćemo i na Europskom prvenstvu u Francuskoj zadržati ovu golgetersku formu i nastaviti pobjeđivati, a onda obradovati nas i sve naše navijače - dodao je napadač Juventusa i važan adut Hrvatske u Francuskoj.

Do početka kontinentalne smotre ostala su još četiri dana i jedina negativnost nakon San Marina jest problem s aduktorom koji je na treningu uoči utakmice osjetio Vedran Ćorluka. Mandžukić nema takvih problema, a velika želja koju je pokazivao u svakom trenutku svog nastupa protiv San Marina veliki je zalog za optimizam pred Euro na kojem i brani titulu najboljeg strijelca koju je s još petoricom napadača podijelio u Poljskoj i Ukrajini.

- Zdrav sam, to je najvažnije. Jedva sam čekao priključiti se reprezentaciji, ne osjećam nikakav umor i jedva čekam da krene Euro.

Osvrnuo se Mandžukić i na dolazak na konferenciju za novinare uoči utakmice u Rijeci na kojoj je kapetan poslao apel navijačima na korektno navijanje.

- Darijo nas je pozvao da mu se pridružimo i da zajedno uputimo apel svim navijačima da nas bodre na pravi sportski način. U Rijeci je bilo predivno, navijači su pljeskom pozdravljali svaki naš potez, bodrili su nas i kad bi lopta otišla u aut, aplaudirali su na svaki naš pokušaj dodavanja i mislim da tako uvijek treba biti jer je užitak igrati kada je tako - zaključio je Mario Mandžukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:58