CROPIX
MAKSIMIR DOČEKUJE BIJELE

SVAKA ČAST RIJECI, ALI ZNA SE KOJI JE DERBI SVIH DERBIJA Šef Modrih 'potvrdio' Soudanija i poručio: 'Dinamo - Hajduk je najveća utakmica HR nogometa!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2017. 17:01

Nakon Hajduka, i Dinamo je u petak odradio posljednju presicu uoči subotnjeg velikog derbija na Maksimiru (15.00), a trener Ivajlo Petev pojavio se pred velikim brojem okupljenih novinara i otklonio malu dvojbu...

"Najveći je ovo derbi u Hrvatskoj, nadam se da će opravdati taj naziv. Očekujem bolju igru Dinama, da budemo koncentrirani svih 90 minuta. I, jedino što je bitno, da osvojimo svih tri boda. Svjesni smo da je sve u našim rukama", započeo je trener Petev.

Je li se Perić oporavio od ozljede?

Dino se oporavio, trenirao je cijeli tjedan i bit će spreman za sutra. Imamo mali problem s Hodžićem, nakon posljednjeg treninga ćemo odlučiti. Što ako Hodžić neće igrati? Moramo naći rješenje. Ćorić je tjedan dana bio bolestan, ali trenirao je s momčadi od ponedjeljka te ćemo o njegovom nastupu odlučiti nakon zadnjeg treninga.

Derbi protiv Hajduka je veća i važnija utakmica od Rijeke?

"Uvijek je ovaj derbi najveća utakmica u hrvatskom nogometu. Dakako, svaka utakmica je bitna, ali ovo je najveći derbi".

Tko je najopasniji igrač Hajduka?

"Hajduk ima dosta opasnih igrača, dobra su momčad, ali opet ponavljam, sve ovisi o nama i kako ćemo se ponašati na terenu".

Je li Rijeka favorit prvenstva?

"Rijeka je favorit jer ima četiri boda, ali nama to ništa ne znači. Ima još dosta utakmica do kraja i ništa još nije riješeno. Moramo se koncentrirati na sebe i da pobijedimo sve do kraja. O Rijeci uopće ne želim pričati, jer je pred nama derbi s Hajdukom".

Može li trener Carillo iznenaditi taktikom?

"Pretpostavljam da može, svaki trener ima svoju ideju, kako i mi tako i oni. Ipak, siguran sam da ćemo odigrati jako pametno i tražiti našu ideju".

Koliko treneru znači pomilovanje Soudanija?

"Nije moj stil da uvijek komentiram suđenje i sudačke odluke. Trener sam Dinama, samo me zanima Dinamo i ne želim komentirati suđenje. Želim samo reći da u svakoj utakmici postoje sporne situacije te da postoje odgovorni ljudi koji o tome odlučuju. Normalno da računam na Soudanija".

----------------------------------------------------------------

POSEBNA REGULACIJA PROMETA ZA DERBI

S obzirom na tradiciju s protivnikom, najavljeno lijepo vrijeme na Maksimiru i važnost utakmice očekuje se najveća ligaška posjeta u ovoj sezoni, tako barem sugerira prodaja ulaznica. Derbi je proglašen utakmicom visokog rizika i vrijedi posebna prometna regulacija te molimo navijače da koriste javni gradski prijevoz. Blagajne rade u petak do 20 sati, a u subotu od 10 sati. Molimo navijače da što prije kupe ulaznice kako bi izbjegli gužve. Sve ulaznice su personalizrane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:28