ODLIČNA NAJAVA

SVE JE SPREMNO ZA NOVI VELIKI DERBI HNL-A 'Hajduk je vrlo dobar, čak i bez Vlašića i Futasca, ali mi smo ovdje favoriti protiv bilo koga!'

Hajduk u subotu (19.00) gostuje kod Osijeka u Gradskom vrtu (8. kolo HNL-a), a preporođeni domaćini u derbiju najavljuju pobjedu.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. rujan 2017. 18:34

Igrali su Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu do sada trideset osam puta. Zanimljivo, samo je jedan od tih brojnih susreta završio najnepopularnijim rezultatom, bez pogodaka. Uz taj podatak dodajmo da Hajduk u Osijeku nije pobijedio odavno. Posljednji put 2015. godine, ukupno jedan jedini put u posljednjih devet godina. Ipak, svaka je nova utakmica i novo iskušenje.

Jaki i nakon mercata

U tim prošlim sezonama Bijelo-plavi su uglavnom obitavali u donjem dijelu tablice, nisu imali današnju snagu i kvalitetu. Iako, uvijek je sraz s Hajdukom nosio predznak derbija. Dakako, nosi ga i ovaj put i to sa stvarnim razlozima. Obje su momčadi vrlo kvalitetne i po rezultatima spadaju u vrh našeg prvenstva. Detalji su to koji neprijeporno i zorno najavljuju da će se sutra u Gradskom vrtu voditi velika borba za bodove.

Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

- Jak je Hajduk, vrlo dobro igra i postiže rezultate koji ga uvrštavaju među one koji će težiti najvišem plasmanu. Ni odlazak Vlašića ni ona nesretna ozljeda Futacsa neće ga poremetiti. Imaju naši gosti u kadru one koji su ostali i koji su članovi momčadi koja zna i može kvalitetno igrati - kazao je desni branič Bijelo-plavih Nikola Matas.

Iako su se tijekom dosadašnjeg dijela sezone on i Tomislav Šorša smjenjivali ordinirajući na istom mjestu i s istim ulogama u momčadi trenera Zorana Zekića, protiv Hajduka će po svemu sudeći Matas biti starter. Tetive su načele Šoršu i zbog bolova koje je trpio propustio je neke od treninga.

A Matas je spreman, iskusan, brzina je i njegova osobina. Osijekov se strateg sigurno može osloniti na ono što u igri Matas treba odraditi i dati.

- Spreman sam, o ostalom odlučuje trener. Najbitnije je da svi koji budu igrali daju ono što znaju i mogu. Nema dvojbe, što se nas igrača tiče, mi smo domaćini i uvijek u našem Gradskom vrtu protiv bilo koga nama pripada uloga favorita. Nastojat ćemo je i sutra navečer opravdati. Obveza nam je pred našim navijačima zalaganjem i trudom dati ono najbolje od sebe. Da, bit će to derbi, pravi derbi, a nadam se da ćemo mi biti oni koji će se nakon njega radovati - izjavio je Matas.

Trener Zoran Zekić posljednjih dana ne govori puno o Hajduku. Netko bi mogao zaključiti kako zapravo mudro šuti.

Poticaj tribina

No, nije tako. Od onih je koji se radije uključuje u priču kada treba govoriti o svojoj momčadi.

- Pred nama je utakmica kada na psihološkom planu i ne treba puno raditi. To je jedna od onih kada igrači sami pronalaze u sebi one dodatne motive za dobru igru i, nadam se i vjerujem, dobar rezultat. Opet se uzdam da će biti tako kao i da će nam naši vjerni navijači biti važan poticaj, koji će dodatno nadahnuti moju momčad - rekao je trener Zoran Zekić.

Nema sumnje da će tako i biti i navijači u velikom broju pohoditi tribine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:00