foto: Shaun Botterill / Getty
HNL

Svi prvoligaši dobili licencu

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 23. svibanj 2016. 18:27

Nakon što je završio središnji postupak licenciranja, Hrvatski nogometni savez objavio je u ponedjeljak da su svi hrvatski prvoligaši, uključujući povratnika u najviši rang vinkovačku Cibaliju, te doprvaka Druge lige Šibenik, dobili licencu za Prvu HNL za predstojeću natjecateljsku sezonu (2016/2017).

Također, svi hrvatski klubovi koji će igrati u europskim kup natjecanjima (Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva) dobili su UEFA licencu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

Četiri prvoligaška kluba (Split, Osijek, Inter Zaprešić i Cibalia) nisu dobili UEFA licencu, dok je NK Zagreb, koji je ispao u Drugu ligu, dobio UEFA i licencu za Prvu HNL.

Da bi klub dobio UEFA, te licencu za Prvu i Drugu HNL treba ispunjavati pet skupina kriterija (sportske, infrastrukturne, administracija i stručno osoblje, pravne, financijske).

Klubovi koji su dobili licencu za Prvu HNL: Cibalia, Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, RNK Split, Slaven Belupo, Šibenik, NK Zagreb.

Klubovi koji su dobili UEFA licencu: Dinamo, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i NK Zagreb.

Linker
25. travanj 2024 13:46