Foto: Emica Elvedji / CROPIX
AMERIKANCI NA BOSUTU

SVJETLO NA KRAJU TUNELA ZA POSRNULI HRVATSKI KLUB Javili se ulagači, predsjednik ljutit: 'Izgleda da stvarno trojica mogu čuvati tajnu samo ako...'

Piše: damir begovićObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 11:20

U prva četiri kola u Vinkovcima su zazivali Fortunu. Čini se dovoljno glasno, jer im se božica sreće i odazvala u utakmicama protiv Rudeša (3:0) i Istre 1961 (1:0) u kojima su suparnički bekovi neobranjivo (po)gađali vlastitu mrežu. No, autogolovi se također računaju, itekako vrijede, bodovi su na kontu!

Fino objašnjenje

- I to njih šest! Još dva, pa ćemo imati jednako kao prošloga ožujka, na početku proljetne dionice prethodne sezone - zadovoljno zbori klupski predsjednik Tomo Bobek koji je prošloga petka uživo motrio pulski dvoboj Istre 1961 i Cibalije, najlošiju ovosezonsku izvedbu Nebesko-plavih koji su unatoč tome stigli do prevažnih bodova.

Što je Bobek vidio na Drosini?

- Igra nije bila za pasti u nesvijest, ali trener Bartolović je to fino objasnio: cilj opravdava sredstvo. Na tu temu nemam baš ništa više za dodati.

Štošta, međutim, Bobek ima za dodati na temu potencijalnih američkih investitora koja proteklih dana dominira vinkovačkim kuloarima:

- Mnogo je tu proizvoljnih konstrukcija, insinuacija i poluinformacija. Činjenica jest da je jedan američki investicijski fond zainteresiran za ulaganje. Predstavnik tog fonda došao je u Vinkovce, s njim u paketu i nekoliko igrača. I tu prestaju fakti, a počinju fantazija i halucinacije pojedinaca koji podcjenjuju moju, ali i inteligenciju ljudi iz Nadzornog odbora, gradonačelnika Bosančića i župana Galića.

Drugim riječima…?

- Ušli smo u pregovore, jer 900.000 eura za Cibaliju je ozbiljan novac. A je li investitor ozbiljan, to će procijeniti klupski vlasnici (većinski je Grad Vinkovci, op. a.). Procijeni li se da je okvir priče ozbiljan, na scenu stupaju odvjetnički timovi, nema teorijske šanse da interes kluba bude ugrožen. U javnosti su se pojavile i neke cifre vezane uz mjesečne plaće igrača koje bi dotični investitor angažirao, ali to su tek neslužbeni prijedlozi investitora. Uostalom, trojica od te petorice igrača više i nisu u Vinkovcima. Skratit ću; o potencijalnim investitorima odlučuju vlasnici, a o potencijalnim pojačanjima odlučuje struka.

Autonomne predsjednikove ovlasti, pak, sežu do odluka ‘’teških’’ 500.000 kuna. Uzgred…

- Uskoro otvaramo pregovore s još dva investitora. Predstavnici jednog trebali bi doći u Vinkovce tijekom ponedjeljka, a drugog do kraja tjedna. Svakome tko je dobre volje i poštenih namjera vrata kluba su otvorena. Razgovarat ćemo, pregovarati, tražiti najbolje rješenje za klub koji nema osobitu dugoročnu perspektivu ne dođe li zdravog investicijskog kapitala.

Lojalnost i ljubav

Bobeku nije drago što je priča o investitorima iscurila van, jer unijela je dosta nepotrebnog nemira u nogometne Vinkovce.

- Izgleda da stvarno trojica mogu čuvati tajnu jedino ako su dvojica od njih mrtva. Znam da je Cibalia predmet iznimnog zanimanja za Vinkovčane, ali postoji sfera poslovne tajne. Znam i da je Cibalia klub koji se dobrim dijelom financira javnim novcem, znam i da javnost ima pravo znati. I znat će, budite sigurni da neću uskraćivati informacije s kojima ćemo ići van onoga trenutka kada budu konkretne i definitivne. I opet ponavljam; nitko neka ne sumnja u ljubav, lojalnost i pamet vlasnika kluba prema Cibaliji, dok sam predsjednik klupski interes će biti ispred bilo čijeg osobnog interesa - zaključuje Bobek.

Linker
22. travanj 2024 23:09