Ante Cizmic / CROPIX
U HOTELU AS

Tajni sastanak kapetana i Torcide: Srna odbio povesti suigrače u bojkot HNS-a!

Ideja navijača je bila da Srna zajedno s iskusnijim igračima podrži bojkot HNS-a na način da poslije završetka kvalifikacija odbije dalje igrati za reprezentaciju
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. listopad 2015. 19:35

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna sastao se na tajnom sastanku s predstavnicima navijača, Torcide koji su od njega, kako se čuje, tražili da podrži bojkot reprezentacije dok u HNS-u glavnu riječ vode Zdravko Mamić i njegovi ljudi, prije svega Davor Šuker, što Srna a priori nije prihvatio, premda je sastanak potrajao dulje od jednog sata, a ta priča neće stati, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno se sastanak dogodio u petak, u Zagrebu, navodno u hotelu As gdje borave reprezentativci. A sve je to bio dio šire navijačke akcije protiv trenutačnog vodstva HNS-a: po planu, koliko se čuje, Torcida se trebala sastati s Darijom Srnom, a predstavnici BBB s Lukom Modrićem. Torcida sa Srnom kao igračem poniklim u Hajduku, a BBB s Modrićem kao nekadašnjim članom Dinama, u zajedničkoj akciji.

Premda o tome još nema službenih potvrda, sad je jasnija i izjava Darija Srne koji je dan prije utakmice protiv Bugarske, dakle u petak, navečer, očito poslije tog sastanka s navijačima kazao kako će "o stanju hrvatske reprezentacije koje nije bajno pričati nakon utakmice s Maltom"!

Koliko se zna, zahtjev navijača za bojkotom a priori nije podržan. Ideja navijača je bila da Srna zajedno s iskusnijim igračima podrži bojkot HNS-a na način da poslije završetka kvalifikacija odbije dalje igrati za reprezentaciju, što bi svakako dovelo do lančane rekacije u daljnjoj borbi navijača protiv HNS-a.

Srna (33) je navodno rekao da nije spreman upustiti se u takvo što, a da ionako razmišlja uskoro o oproštaju od reprezentacije.

Na ovu priču o sastanku Srne s navijačima treba gledati na način da je Srna, kako rekosmo, najavio razgovor na tu temu, a u petak je u večernjim satima Torcida, Klub navijača Hajduka objavila svoj proglas u kojem poziva igrače:

- Veliki Vođa je privatizirao reprezentaciju i zadatak naroda je da tu reprezentaciju vrati u ruke naroda. Ako volite hrvatski nogomet morate nešto napraviti, vaša razmišljanja da ste nemoćni po tom pitanju i da ste tu samo da igrate nogomet nisu ispravna.

Linker
24. travanj 2024 17:14