CROPIX
PIŠE R. ŠOLA

TAKO TO RADI SUDAČKA KOMISIJA HNS-a Što Frković lošije sudi, za nagradu u HNL-u dobiva više utakmica 

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. prosinac 2016. 21:29

Da nogometaši biraju najlošijeg suca sezone u Prvoj HNL, Željko Frković (34) iz Gospića vjerojatno bi čvrsto držao vodeću poziciju. Još se jako dobro sjećamo kako je u 18. kolu (18. studenog) u Maksimiru užasno odsudio utakmicu između Dinama i Istre 1961 (1:1). Mateo Beusan mu je izvadio sedam, osam gotovo komičnih pogrešaka. I uglavnom su sve išle na štetu kluba iz Pule...

Pravedna raspodjela

Samo tri tjedna kasnije Frković je ponovno u krupnom planu, ovaj put u Vinkovcima. “Olakotna” okolnost za gospićkog suca jest činjenica da ovaj put nije griješio samo na štetu jednog kluba, nego je pogreške “pravedno raspodijelio”, tako da je drastično oštetio i Cibaliju i Hajduk.

Postoji, međutim, detalj koji je još nevjerojatniji od Frkovićeva lošeg suđenja. Za suđenje u Maksimiru uredno je dobio prolaznu ocjenu!? Kontrolor i sudačka komisija nisu vidjeli ništa sporno u početničkim pogreškama, a očito još manje u činjenici da su pogreške uredno išle na štetu jednog aktera. I ne samo da nije bio kažnjen, nego je već u sljedećem kolu sudio utakmicu Lokomotiva - Slaven Belupo. U 20. kolu malo se odmarao, ali je uredno naplatio sudačku taksu u Vinkovcima gdje je bio četvrti sudac na utakmici Cibalia - Lokomotiva. Da bi stalni angažman zaokružio očajnim suđenjem u Vinkovcima.

I dok je “izgubljeni” Frković sudio tri utakmice u četiri kola - s tim da je jednom još bio četvrti sudac - mnogi suci su mjesecima čekali priliku za pokazivanje dobre sudačke forme. Duje Strukan (32) je, primjerice, kao nominirani kandidat za međunarodnog suca - što Frković nije - punih šest kola bio bez utakmice.

I suci su zbunjeni

Sudio je u petak u Koprivnici bez pogreške duel između Slaven Belupa i Intera (2:0), a prije toga zadnji je put bio na sceni 14. listopada, kada je također u Koprivnici jako dobro odsudio utakmicu Slaven Balupo - Dinamo.

Tako dakle radi sudačka komsija HNS-a. Strukan je kao nagradu za odlično suđenje u Koprivnici dobio dva mjeseca odmora, dok je Frković za očajno suđenje u Maksimiru bio “kažnjen” s dva suđenja u sljedeća tri kola. I onda se čudimo što su i sami suci potpuno zbunjeni pa više ne znaju što im je činiti...

-------------------------------------------------------------

Tko je najviše sudio ove sezone u HNL

1 Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek) 7

2. Fran Jović (Zagreb) 7

3. Bruno Marić (Daruvar) 7

4. Damir Batinić (Osijek) 6

5. Ivan Bebek (Rijeka) 6

6. Željko Frković (Gospić) 6

7. Igor Pajač (Zelina) 6

-------------------------------------------------------------

Frkovićeve arbitraže

3. kolo Cibalia - Inter 3:3

10. kolo Inter - Slaven Belupo 1:1

13. kolo Dinamo - Cibalia 3:0

16. kolo Dinamo - Istra 1961 1:1

17. kolo Lokomotiva - Slaven Belupo 0:2

19. kolo Cibalia - Hajduk 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 12:55