CROPIX
BIT ĆE TO PRAVI UŽITAK

TEHNOLOŠKI NOVITETI JAMČE PRAVI UŽITAK U GLEDANJU NAJVEĆEG HRVATSKOG DERBIJA Po prvi puta utakmica Hajduka i Dinama prenosit će se u 4K rezoluciji

Hrvatski Telekom prenosit će derbi Hajduk-Dinamo u 4K rezoluciji
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2018. 22:47

Hrvatski Telekom, vodeći hrvatski davatelj televizijskih usluga će u nedjelju, 22. travnja u 17 sati započeti s prvim izravnim prijenosom derbija Hajduk-Dinamo u 4K tehnologiji na kanalu Arena Sport 3, na MAXtv-u.

Posrijedi će biti prijenos najvećega hrvatskog derbija, sraza dvije prvoplasirane momčadi Hrvatski Telekom prve lige. Uoči utakmice emitirat će se specijalna emisija uživo na kanalima Arena Sport 1 i 3 gdje će predstavnici oba kluba, ali i Hrvatskog Telekoma otkriti sve tehnološke novitete vezane uz derbi i televizijski prijenos. Dakako, gledatelji MAXtv-a sa standardnom uslugom moći će pratiti taj prijenos u SD te HD razlučivosti.

Zagreb, 180218.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 22. kola HT Prve lige, 
GNK Dinamo -  HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Toma Basic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX

„Izravni prijenos u 4K rezoluciji vječnoga hrvatskog derbija još je jedan dokaz kako je MAXtv uistinu televizija hrvatskog nogometa. Tehnološka superiornost tako se nadograđuje na poznati sadržaj, odnosno prijenose baš svih utakmica Hrvatski Telekom prve lige na MAXtv-u. Tu su i ekskluzivni prijenosi utakmica UEFA Europe lige u kojoj će vjerojatno igrati svi hrvatski klubovi. Na MAXtv-u se nogomet može gledati svakoga dana, a hrvatski nogomet i u svakoj televizijskoj tehnologiji“, istaknuo je Richard John Brešković, direktor Sektora marketinga za rezidencijalne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Korisnici Hrvatskog Telekoma imaju mogućnost kupiti 4K paket, kao i Android STB te ih koristiti putem TeraStreama a uskoro i putem ostalih mreža Hrvatskog Telekoma. Korisnicima je zasad dostupan Fashion TV u 4K rezoluciji, od 0 do 24, no sigurno je kako će se otvarati i drugi kanali za praćenje 4K sadržaja.

4K je poznata kao oznaka za Ultra High Definition (UHD) i ima bitno veću rezoluciju od klasičnog HD-a videa: 3840 x 2160 pixela, dok se HD sastoji od 1920 x 1080 pixela. Televizori ultra visoke razlučivosti s pomoću 4K tehnologije mogu reproducirati detalje u priličnovećem kontrastu, upravo zahvaljujući postojanju iznimno većeg broja piksela u odnosu na HD. Zahvaljujući visokoj rezoluciji, gledatelju je omogućeno gledanje zaslona iz puno veće blizine, a slika je pritom čišća u usporedbi s ostalim formatima. Štoviše, optimalna daljina gledanja 4K televizije je dvaput bliža od gledanja regularnog TV-a.

• Prijenos utkmice Hajduk-Dinamo u Splitu bit će prvi 4K izravni prijenos derbija u regiji

• Osim u 4K rezoluciji, utakmica između Hajduka i Dinama bit će omogućena u SD te HD razlučivosti

• Hrvatski Telekom u ponudi ima paket koja omogućuju praćenje sadržaja u 4K rezoluciji

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 21:46