Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
SUDBINA HRVATSKIH KLUBOVA

TEK IM RASTE BRADA, A VEĆ PAKIRAJU KOFERE I ODLAZE IZ HRVATSKE? Mladi Hajdukov dragulj i 'modri Gundogan' na meti europskih velikana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2016. 12:16

Nekoliko klubova iz Engleske i Njemačke prati veznjaka Dinama Bojana Kneževića, a talijanski velikan AC Milan je navodno zainteresiran za veznjaka Hajduka Tomu Bašića, pišu pojedini strani mediji.

Knežević i Bašić spadaju među najtalentiranije mlade vezne igrače u HNL-u, a upravo proteklih mjeseci sve češće pronalaze mjesto i u prvih 11 dvaju najtrofejnijih hrvatskih klubova.

Ne čudi stoga rastući interes iz inozemstva, a mnogi Kneževića vide u Manchester Cityu. Štoviše, stil igre kapetana U-19 reprezentacije uspoređuju s onim Ilkaya Gundogana, a ugovor s klubom iz Maksimira mu traje do 2020. godine. Ne spominju se imena drugih klubova, a veliki plus mladom Dinamovcu je i činjenica da je zaigrao i u seniorskoj Ligi prvaka (protiv Seville, 0:1).

Bašića je osobno gledao Massimo Mirabelli, novi sportski direktor AC Milana, koji glasi i kao stručnjak za područje Balkana, a ranije je radio kao skaut Intera kada je, primjerice, preporučio klubu Ivana Perišića i Marcela Brozovića, ali i Tina Svena Sušića te Nikolu Vlašića. Hajdukov veznjak bi navodno došao kao 'back-up' sadašnjem prvotimcu i velikoj nadi talijanskog nogometa Manuelu Locatelliju.

Nije poznato koliko bi zainteresirani klubovi bili voljni ponuditi, ali ionako je zasad sve na razini špekulacija. No, interesa za Kneževića i Bašića izgleda ima.

Linker
16. travanj 2024 23:38