CROPIX
IZET HAJROVIĆ 'HARJAN'

TEK JE DOŠAO U DINAMO, A VEĆ POMALO ULAZI U LEGENDU 'Tu sam zbog igre i trofeja! Tunel, dribling, jedan na jedan, tako igram, bit će toga još dosta..'

IZET HAJROVIĆ Novi Dinamov krilni napadač, reprezentativac BiH rođen u Švicarskoj, nakon prvih minuta i prvoga gola za Modre
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. veljača 2018. 19:32

Napisati nakon 35 minuta prijateljske utakmice protiv prosječnog slovenskog prvoligaša da je Dinamo dobio veliko pojačanje bilo bi uistinu neozbiljno. Pa tako ni za Izeta Hajrovića nikako još ne možemo reći da je već opravdao dolazak i da je veliko Dinamovo otkriće, bingo prijelaznog roka.

Neka odigra nekoliko utakmica, možda i čitavo proljeće, bit će vremena za ekspertize i zaključke. Međutim, da je momak uzburkao vodu u Maksimiru i podigao adrenalin, to je već sad očito. Od prvog dana pobudio je zanimanje, doduše, prvotno svojim modnim izričajem pa su i ljudi koji baš ne prate nogomet teško odoljeli i morali su baciti oko na Hajru. Ili Fazlinovića, kako ga već od milja zovu u Dinamu.

Lijepi trenutak

A momak je doista malo drukčiji. Iz vremena kad je odlučio igrati za Švicarsku tako ga je u medijima prozvao Edin Džeko. Zamjerio mu je Dijamant što je u medijima pričao kako će izabrati BiH, a potom se odazvao Ottmaru Hitzfeldu i poručio mu da se drži podalje od selekcije BiH. Hajrović mu je odgovorio u svom stilu:

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

- Šteta je što je Zlatan Ibrahimović odabrao Švedsku umjesto BiH. Tada bi Ibra igrao za BiH, a Džeke nigdje ne bi bilo. Ibra je za klasu bolji od njega!

Danima su mediji u Švicarskoj i BiH punili prostor iskricama između dvije zvijezde, na kraju je Hajrović ipak odabrao BiH.

- Izabrao sam Bosnu jer želim igrati na SP-u - iskreno je tada rekao.

U međuvremenu su odnosi između njega i Džeke zatoplili, više nemaju “repova”, kao što ih nema ni u Werderu, gdje je Hajrović došao iz Galatasarayja i priznao kako nije baš napravio korak naprijed u karijeri. Ili su tako barem mediji shvatili.

Bit će s njim zanimljivo, nema dvojbe, kako medijima, tako i gledateljima. Jer, dečko je sklon potezu, igra za raju, samo da pritom ne zanemari taktiku. Nasmijao je prisutne odmah nakon utakmice protiv Krškog, kad smo mu rekli “prodao si i tunel”.

- Ne jedan, nego dva. Bila su dva tunela!

Bez lažne skromnosti... Valjda će toga biti i kad krenu prave utakmice, kad suparnici budu Hajduk, Rijeka i Osijek, prije svih?

- Kako ne, ima još toga u mom arsenalu. To je moja igra, tunel, dribling, jedan na jedan. Pokazat ću što znam, zato sam i došao ovdje, da dobro igram i da uzmemo trofeje. Bit će još ovakvih poteza!

Prvi dojmovi su, dakle, pozitivni. Bez obzira na nevažnost utakmice, uvijek je lijepo startati pogotkom i dobrom partijom.

- Je, jedva sam čekao da zaigram za Dinamo, bio je to lijepi trenutak. Sretan sam što sam zabio i prvi gol za novi klub, što smo pobijedili, nadam se da ćemo tako i nastaviti sad kad dođu prave utakmice.

Ritam utakmica

Krenuo je nekako sramežljivo, tek se kasnije razmahao. Možda je već i prije mogao puknuti, čak i zabiti, no, htio je biti nesebičan.

- Istina, mogao sam i ranije pucati, ali odlučio sam drugačije. Ma, dobro je izašlo na kraju, zabio sam, pobijedili smo i to je to.

Koliko je Hajrović fizički spreman, s obzirom da nije previše igrao u zadnjih godinu dana. U ovih 35 minuta nismo mogli dobiti pravi dojam o njegovoj spremi.

- Ma, nema problema, fizički sam spreman. Rekao sam već da sam i u Njemačkoj radio, s Werderom sam prošao pripreme, dobro smo vježbali. Baš sam fizički dobro, jedino mi treba još da uđem u ritam utakmica. Budem, vrlo brzo.

Krenuo je na desnoj strani, potom se premjestio na lijevu, s koje je i zabio gol. Na kojoj se poziciji bolje osjeća.

- Mogu igrati na obje strane, sve ovisi o trenerovim taktičkim zamislima. Kad igram na lijevoj strani onda više centriram, na desnoj, pak, ulazim unutra i više pucam. Sad je ispalo da sam zabio lijevom nogom s lijeve strane, ali zapravo mi je svejedno, kako trener odluči, tako ću igrati.

Osjeća li još ikakve posljedice, fizičke ili psihološke, od teške ozljede i operacije koljena koju je imao prije godinu dana i zbog koje je dugo pauzirao.

- Baš nikakvih posljedica više nemam, kao da nisam ni bio ozlijeđen, tako se osjećam. Ne postoji ni strah od nekog duela ili nove ozljede, baš sam zadovoljan i spreman napraviti novi korak naprijed u karijeri. Vjerujem da me u Dinamu čekaju lijepi dani.

Nema nepoznanica

Ipak, HNL nije kao Bundesliga, ni kvalitetom niti okruženjem i ambijentom na tribinama, morat će se priviknuti na drugačije običaje i kulise.

- Znam da nije kao u Njemačkoj, ali nije mi Hrvatska liga nepoznanica. Pratio sam HNL, kao što pratim i ligu BiH, znam što nas i mene očekuje. Volim što se više igra loptom, važna je tehnika, to mi odgovara, liga uopće nije slaba, ima nekoliko vrlo dobrih momčadi. Dobro, nema publike kao u Njemačkoj, međutim siguran sam da ćemo biti uspješni i da ćemo osvojiti naslove.

Zasad toliko od Hajrovića, prvi, uvodni ispit je položio. No, rastu i očekivanja, sad slijedi ono pravo, već u Gradskom vrtu Mario Cvitanović računa da njegove vještine donesu opipljive stvari. Bodove i golove!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:13