CROPIX
SAMO SE ČEKA ZIMA

TEMA O KOJOJ SE U MAKSIMIRU NE PRIČA Dinamov dvojac nemirno spava, neslužbeni izvori tvrde: Stiže as koji zabija više od njih dvojice zajedno!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2017. 22:46

Kad u Maksimiru s bilo kime povedete priču o Marko Gavranoviću, pregovorima s njime i dolasku na zimu, svi mijenjaju temu. Te je vani danas baš lijepo sunčano, te katalonski referendum, te svašta nešto. Nitko ništa ne demantira, nitko ne tvrdi da se ništa nije događalo, ali nitko ne želi službeno potvrditi ono što neslužbeni izvori navode kao sigurnu stvar: Mario Gavranović na zimu dolazi u Maksimir.

Naravno, dok se ne pojavi i odjene modri dres, sve je moguće, postoji sto stvari koje se teoretski mogu ispriječiti sigurnom transferu, još uvijek baratamo s ‘ako’, a ne ‘kad’. Primjer, u Kranjčevićevoj je u dvoboju protiv Rudeša, nakon jednog duela s Barbarićem ostao dugo ležati na tlu, stigla su i nosila i izgledalo je da bi se moglo raditi o težoj ozljedi. Dakle, sve je moguće, ali, ovako ugrubo, u Dinamu već kalkuliraju s momčadi u kojoj će biti riječki napadač.

Igrač odluke

A Gavranović je protiv Rudeša pokazao mnogo, ono najvažnije, pokazao je karakter i zaradio puno pohvala onih neutralnih. Naime, nakon što nije igrao na San Siru u najvećoj utakmici ove momčadi, nakon svega što se u zadnje vrijeme događa oko njega, on nije nastup protiv Rudeša shvatio kao kaznu, već se u tom dvoboju pretvorio u jednog od igrača odluke. Dva pogotka, još nekoliko dobrih poteza.

- Naravno da nije lako gledati dvoboj na San Siru s klupe, kad čitavu godinu radiš za takve utakmice. Ali, ja sam odgovorio na najbolji način, profesionalac sam, radim ono što trener traži od mene, tako će uvijek i biti - poručio je Gavranović nakon utakmice. I, bacio još jednu rukavicu u lice Hodžiću i Henriquezu, jer u dosadašnjem dijelu sezonu Gavranović je zabio osam, njih dvojica zajedno sedam pogodaka. A ukupno su i igrali više od njega! Brojimo tu i europske utakmice. E sad, glavno je pitanje, naravno, treba li Gavranović Dinamu i kako će se on prilagoditi u maksimirskoj igri.

- On je sigurno dobar igrač, tu nema dvojbe. No, ja mislim i da su Henriquez i Hodžić kvalitetni napadači, samo što nikako ne dobijaju kontinuitet. Malo igra jedan, pa drugi, u takvim okolnostima im se teško razigrati. A Gavranović u Rijeci stalno igra, što mu je velika prednost. Tko zna kako bi se uklopio u Dinamo - misli Igor Cvitanović, koji ‘lopticu’ prebacuje na Dinamovu struku.

Špica i polušpica

- Moraju oni odlučiti je li Gavranović bolji od ove dvojice ili nije. Ono što je činjenica jest da je Dinamo prvi, bez poraza, ima četiri boda više od Rijeke, igraju Modri dobro, čak su i efikasni. Dakle, vidjet ćemo kad dođe ili ako dođe hoće li biti pojačanje - kaže Cvitanović.

Inače, Gavranović za sebe voli reći da se najbolje osjeća na mjestu polušpice, iako najviše golova zabija upravo kao špica u ovoj riječkoj formaciji. A Dinamo traži baš špicu.

- On je špica, ali može igrati i iza napadača, no, tada mu treba netko tko bi igrao uz njega i sudjelovao više u defenzivnim zadacima. Ne ulazim u to dolazi li u Dinamo ili ne, ali s nogometne strane, svakako može koristiti Modrima. Višak dobrih igrača nikad nije naodmet, pogotovo iduće sezone za Europu - kaže Elvis Scoria koji, kao i Cvitanović, misli da Dinamo nema razloga otpisivati Hodžića i Henriqueza.

- Čileanac je u prvoj sezoni bio odličan, a Hodžić je prošle godine bio u formi, zabio puno golova. Tako da ne mislim da se njih trebaju Modri odricati, ali Gavranović je svakako dobar igrač koji bi pojačao konkurenciju.

Ukupno osam u sezoni

Bit će ta tema, po svemu sudeći, vruća priča skroz do zime, pogotovo kad će se približavati dvoboj Dinama i Rijeke u Maksimiru. Kako god, Gavranović pokazuje da ga pregovori s Dinamom i neugodna situacija u kojoj su se našle sve tri strane nisu pokolebali, da je odlučio do kraja braniti riječki dres najbolje što zna. Zabio je dva Rudešu, pet u HNL-u, ukupno osam u sezoni. Još jedna poruka Dinamovim napadačima da se zamisle i probude, za svu trojicu teško će biti mjesta u Maksimiru.

Ako Gavranović dođe. A sve govori da će doći...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:56