Tom Dubravec /Hanza Media / CROPIX
BIT ĆE VATRENO

TEŠKO RAZOČARANJE VEĆ NA POČETKU HNL-A Možda sam kreten, ali teško mi je gledati što se događa!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 18. srpanj 2016. 01:21

Branko Laljak nakon utakmice je - isplatio premije. A Inter je izgubio utakmicu (2:0). I to je već bio znak...

- Čuli smo se jutros, bio je pozitivan, kazao je da dečke treba nagraditi zbog činjenice kako su izgledali, kako su se borili, bez obzira na probleme... - kazat će dan nakon trener Žutih Samir Toplak.

A problemi su arbitraža osječkog suca Damira Batinića. Dva crvena kartona za Inter u ne odveć gruboj utakmici rasrdili su Zaprešićane.

- Ne želim kazati “a” na crveni Mesfinu, ali onaj na Kolaru, to mi stvarno nije jasno. Znači, Kolar je u tome času “preživio” tri uzastopna faula, Batinić ne svira ni jedan, a onda na jednu doista tešku rečenicu dečku da crveni karton. Pričam s četvrtim sucem koji mi kaže “puštala se prednost”. Ma kakva prednost kada su na tebi tri igrača?! - i dalje je pod dojmom Toplak. - Ovako, svi mi radimo greške, treneri, igrači, pa i suci, to je čar nogometa, ali ovo s Kolarom izlazi iz okvira običnih grešaka. Mogu sada svi šutjeti i svi reći da je Toplak kreten, što možda i jesam, ali teško mi je gledati što se događa...

U Dinamu bez crvenog

Pogotovo kada znate da je lani Inter s devet dosuđenih penala protiv sebe bio najoštećenija momčad lige.

- Da, ali penale možda možemo obraniti - ironično će trener Žutih. - Mi smo se s devet igrača borili kao lavovi, primili smo na kraju dva i izgubili, na čemu čestitam Belupu. Ali da sudac na kraju dobije pozitivne kritike i ocjene, a mi umjesto s velikim bodom odlazimo kući “popišani”, to me smeta. Kao i taj Kolarov ispad, ali njemu to i mogu oprostiti, jer takav crveni u dresu Dinama, realno, ne bi dobio...

Naravno, kada igrate s Belupom, a ostanete bez glavnog napadača, kojeg vam isključi Osječanin, a upravo s Osijekom igrate sljedeće kolo, onda se u teoriju urote i zavjere komotno može uključiti i admiral Domazet Lošo. Ako još uzmete u obzir da Laljak više ne njeguje tako idilične odnose s vrhuškom HR nogometa, onda ispada da je bez zaštite prepušten sam sebi. Baš kao još samo nekoliko klubova unutar HNL-a.

- Ne želim razmišljati na taj način, premda mnoštvo govori kako je to indikativno, ne želim ja ništa, da se razumijemo. Ne želim ni to da smo zaštićeni, zaista ne. Samo želim da imamo fer uvjete za normalan rad i nogomet. Nije problem grešaka, ali, generalno govoreći, tendencija jest - spušta glas umorni Toplak.

Kojem definitivno nije lako: uz gubitak bodova izgubio je i dva nova igrača, Mesfina i Kolara. A u Koprivnici je ionako na klupi imao samo šest zamjena.

- U debelom smo manjku i trebamo hitna pojačanja, prvoligaškim igračima. Pričao sam s Brankom i ukazao mu na probleme. Ma nije toliko problem što na utakmici nemaš jednog, dvojicu, uvijek to nekako pokrpaš, ali ja na treningu nemam tonus, jer prva 11-orica nemaju adekvatnu konkurenciju.

Desni bek, krilo, ofenzivni vezni... pukotine se zaista naziru. Uostalom, Inter u rosteru ima najmanje imena od svih prvoligaša u ovome trenutku.

- Jest, previše je igrača otišlo, a još nismo doveli adekvatne zamjene. Nadam se da hoćemo i to brzo, jer premda prijelazni rok traje do početka rujna, ne bi bilo dobro da se krpamo do tada a ujedno upadnemo u neku crnu seriju... - dodao je Samir Toplak.

Stvaranje bolje priče

Potpuno nova momčad, ali stari trener. Je l’ vam danas žao što ste i vi na kraju ostali u Zaprešiću?

- Kada donesem svoje odluke, ja iza njih stojim i ne kukam. Dakle, nije mi žao. Ali nadam se da će mi biti malo bolje, nakon što nužno zaokružimo kadar i krenemo stvarati jednu bolju priču. Onda će mi srce biti na mjestu - zaključio je Interov trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:43