REUTERS/Rafael Marchante
TKO U IGRU, A TKO NA KLUPU?

TEŽAK IZBOR PRED NENADOM BJELICOM Kakve samo dvojbe ima oko jedne pozicije! Sprema li trener Dinama Hajduku taktiku s čovjekom za derbije?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2019. 15:22

Bruno Petković - hrvatski reprezentativac, Mario Gavranović - švicarski reprezentativac, Komnen Andrić - najbolji strijelac lige. To je napadački trio kojim raspolaže Nenad Bjelica. I koga god stavi u momčad, teško je pronaći protuargument.

Znamo da su napadači, pardon na izrazu, najtaštiji, najteže im je objasniti da moraju biti na klupi (ili tribini), pogotovo kad znaju da ništa nisu skrivili. A ovi u Dinamu nisu. Gavranović je bio ozlijeđen, pa je Petković iskoristio minutažu i postao reprezentativac. Teško ga je sad staviti na klupu.

Ali i Gavru koji je sve zdraviji i znamo da će početi zabijati, jer kad je zdrav on baš to radi. A opet, Andrić je najviše zabio ove godine u ligi, iz penala zadnja dva, nema veze. Nekad pomislimo bi li Nenad Bjelica bio sretniji da netko od njih zakaže pa da ima lakši izbor? Ali, to je Bjelica, sigurno ne razmišlja na taj način, neka sva tri budu u formi, a on će već nekako isplanirati kome dati koliko prilike i kad.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Goran Mehkek  / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Recimo, osim sedam komada Rudešu na startu proljetne sezone, Dinamo je najviše golova zabio baš subotnjem suparniku, Interu. Završilo je 5:3 u najuzbudljivijoj utakmici HNL-a u Maksimiru ove sezone. Vodio je Dinamo 1:0, pa Inter 1:2, gol za vodstvo zabio je Komnen Andrić. Zabio je Budimir s bijele točke, Petković dodao dva komada, na kraju se u strijelce upisao i Kadzior, za konačnih 5:3. Još uvijek nitko ove sezone nije zabio kao Inter, tri gola u Maksimiru. Tek je Benfica to uspjela, ali u 120 minuta, na svom travnjaku!

Zagreb, 240219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 22. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek. Na fotografiji: Komnene Andric.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
Komnen Andrić

No, vratimo se napadačima i njihovoj minutaži. Baš u toj utakmici s Interom, Bjelica je na teren poslao momčad s dva napadača; Petkovićem i Budimirom. I obojica su bili sjajni. Kako sad stvari stoje najizglednija je ta ideja. U Gorici je počeo s Gavranovićem i Andrićem, sad su prvi ‘pick’ Petković i Andrić. Kao i tada, kad je u špici bio Budimir, Petković bi mogao odigrati ulogu druge špice.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

No, ako tako i bude, ne znači da je Gavranović u drugom planu. On se tek jučer priključio treninzima, nakon reprezentativne stanke, zato je izgledno da će krenuti s klupe. I ući tijekom utakmice, a onda biti u prvih 11 u derbiju na Poljudu. Sjećamo se kako je lani odlučio tu veliku utakmicu, on je igrač za derbi(je). Kakvo bogatstvo u napadu i kakve dvojbe, kao hoćete li kupiti Mercedes ili BMW!

Linker
19. travanj 2024 17:20