Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SKUPO PLAĆENA POBJEDA U DERBIJU

TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKOG PRVAKA Najbolji strijelac Prve HNL propušta ostatak sezone, a njegova bi ozljeda mogla utjecati i na potencijalni transfer

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. travanj 2018. 12:26

Nogometaši Rijeke ostali su u utrci za dvije vodeće pozicije na vrhu HNL-a, ali su pobjedu protiv Osijeka platili ozljedom ponajboljeg igrača Hebera Arauja dos Santosa, koji je ozlijedio zadnju ložu i ostvare li se najcrnije prognoze više neće igrati ove sezone. Sve se dogodilo u 80. minuti kada je Heber krenuo u jedan svoj karakterističan prodor i u jednoj, naoko bezazlenoj, promjeni smjera ostao bez prilike loviti titulu prvog strijelca HNL-a.

Nakon utakmice i tijekom jučerašnjeg dana bilo je preuranjeno za bilo kakve prognoze, Heber će ovog tjedna biti podvrgnut magnetu koji će pokazati koliko je velika ruptura njegove zadnje lože, ali hod na odlasku s Rujevice kada ga je pridržavao Escoval puno toga govori o izgledima da ga ove sezone ponovo vidimo na travnjaku. Tri utakmice će sigurno biti ‘out’, sve ostalo ovisi o nalazu magneta iako su rijetki optimistični...

Ponovio se tako, na neki način, jesenski dio sezone, tada je također Heber uslijed malo jačeg ritma utakmica imao problema s mišićem pa dugo radio da bi došao na potrebnu razinu.

Crne slutnje

I vratio se, ojačao muskulaturu, ali baš kao što je Rijekin trener Matjaž Kek rekao , neke se stvari ipak ne mogu ispraviti kroz jedne pripreme.

Ako se obistine crne slutnje, Hebera tako očekuje mjesec dana oporavka i jačanja muskulature kako bi sanirao ozljedu koja se dogodila baš u trenutku kada je Brazilac, i kada nije zabijao golove, igrao dosta važnu ulogu u riječkoj momčadi u oba pravca.

Osim iz utrke za prvog strijelca lige i Žutu majicu SN-a, Heberova ozljeda mogla bi uvelike utjecati i na potencijalni transfer ovog ljeta. Što u jednu ruku možda i nije loša vijest, gledajući iz rezultatskog kuta.

Ako se spremi, a nema sumnje da hoće, Heber će svakako biti važna karika u lovu na novu europsku jesen na Rujevici, a igre tamo mogle bi mu otvoriti vrata još neke zanimljive opcije. Kvalitetu je već pokazao, samo da ga zdravlje posluži...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 22:58