Robert Matić / hajduk.hr
BUDUĆNOST BIJELIH

TINEJDŽER IZ PODRAVINE NA POLJUDU! NOVO HAJDUKOVO POJAČANJE SE POKAZALO KAO OTKRIĆE Legenda Vatrenih: 'Ima sve da postane pravi europski igrač'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 14:02

“Možda i jest malo prerano, ali bio sam mu kapetan pa mogu to usporediti. Hajduk je u ‘malome’ dobio novog Jarnija”, podvući će donedavni izbornik reprezentacije U19 Ivan Gudelj.

No, ovaj prozvani pokušava u naletu komplimenata “promijeniti stranu”...

- Za početak, ja sam bio eksplozivniji, ali njegova je moć ponavljanja izuzetna - reći će onaj koji ga je prvi i uveo u mlađe uzraste.

- OK, OK - složit će se Gudelj - jasno je da mu ne smijemo raditi medvjeđu uslugu, ali možemo li barem zaključiti da se radi o vrhunskom potencijalu, od kojega bi trebali profitirati i on i Hajduk i hrvatski nogomet?

OPREZNO S POHVALAMA

Iako na daljinu, Robert Jarni kima glavom:

- To uopće nije sporno...

A momak oko kojeg se svi trude spustiti loptu na zemlju jest Ivan Dolček, 19-godišnji polivalentni igrač koji je ovoga ljeta iz Slavena Belupa stigao u Hajduk za 500 tisuća eura, da bi već u debiju na Malti zabio gol u pobjedi 2-0 protiv Gzire, ali i s nekoliko lucidnih poteza pokazao da se radi o velikom potencijalu.

- Tražeći lijeve bekove, netko me je upozorio na dečka iz Belupa. Bio je to on. Pozvao sam ga na pripremni turnir u Dohu, bio je tehnički dobar, ali i zaigran. No kako je vrijeme prolazilo bio je sve bolji. Sjećam se kad smo igrali protiv Italije u Gorici, na utakmicu je stigao i Edoardo Reja, koji mi je nakon utakmice prišao i pitao: ‘A tko je onaj mali s brojem 3?’. To je bio Dolček... - otkriva nam Jarni.

- Ne bih ga volio previše hvaliti jer ta hvala može imati kontraefekt, no radi se o momku prepunom potencijala, koji apsolutno ima sve predispozicije da postane europski igrač.

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

MATERIJAL ZA BEKA

Priča je već poznata, momak iz Podravskih Sela nedugo je “uhvaćen” od strane Dinama, gdje ga je otac svakodnevno vodio na treninge, radeći dnevnu kilometražu od 250-ak kilometara. Nakon nekog vremena, Dolček tamo nije prošao pa je “via Šibenik” stigao doma, do Belupa, gdje je lani talentom podcrtao svoje prezime. No, više na poziciji ofenzivca, koji sjajnom lijevom nogom može igrati i na desnom i na lijevom krilu... U međuvremenu je ostao samo s majkom, jer su mu djed i otac preminuli, ali u njima, očito, ima dodatno gorivo: “Sve je ovo za njih”, vječito ponavlja...

- Meni se on čini kao savršen materijal za beka, lijevog beka. Tu može pružiti najviše. Tesat će defenzivu, a prema naprijed ima velike vrline, od driblinga, ponavljanja, osjećaja za prostor i ulaska iz drugog plana, do centaršuta, pa i udarca. Budući da je još jako mlad i da ga se može tesati, Hajduk bi zajedno sa svima nama u budućnosti mogao skrojiti bočnog igrača kojem će se, s obzirom na podrijetlo, sigurno tepati da je novi Jarni, neka se Robi ne naljuti... - naglasit će Gudelj.

- Ma dobro, lako za to, ali s obzirom na to da ga jako dobro znam i da je nakon smrti oca ostao sam s majkom, radi se o kulturnom, pristojnom momku koji nije poletio, koji stoji s nogama na zemlji i svjestan je rada i napretka pred njim. No, doista, hajmo ga pustiti da radi i napreduje - zaključuje Jarni dossier Dolček.

DOBITNA SITUACIJA

U Belupu također trljaju ruke jer su stvorili još jednog potentnog igrača kojeg su naplatili sada, ali i u budućnosti, budući da će s Hajdukom dijeliti određeni postotak sljedećeg transfera. A Dolček je, kažu, toliko sretan zbog svega što mu se događa, da jedina stvar koju može napraviti jest - samo napredovati. Ako je suditi po prvome nastupu, Hajduk ima win-win situaciju: ili na lijevoj strani stvoriti suradnju dvojice talentiranih ljevaka Bradarić - Dolček, ili, pak, Bradarića unovčiti, a prostor na lijevom beku prepustiti dečku koji, očito, napreduje korakom od sedam milja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 05:20