Split, 060319. Konferencija za medije povodom ponovnog izbora Marina Brbica za predsjednika HNK Hajduk.
Na fotografiji: Marin Brbic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

RJEŠENJE NA VIDIKU

TKO ĆE U UŽARENI STOLAC NA POLJUDU? Brbić ima nove mete: Jedan je produžena ruka ‘kralja kladionica i casina’, a drugi bivši dinamovac

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 03.12.2019. u 20:23

 • Širi se lista potencijalnih sportskih direktora Hajduka na kojoj su se pojavila dva nova kandidata. Poznato je da je predsjednik Bijelih Marin Brbić nedavno već obavio razgovor s nekadašnjim proslavljenim reprezentativcem Marijem Stanićem, koji se čini kao prvi izbor za nasljednika Saše Bjelanovića, koji je dao ostavku prije nekoliko tjedana.

  No, na Brbićevu radaru su još i Ivan Kepčija i Mindaugas Nikoličius. Kepčija je trenutačno u varšavskoj Legiji, do prije godinu dana bio je i njezin sportski direktor, a svojevremeno je bio koordinator u omladinskom pogonu Dinama.

  S druge strane Litavac Nikoličius je s Goricom napravio vrhunski posao kao sportski direktor, a viđen je u nedjelju na Poljudu.

  Iz Velike Gorice stižu informacije da Nikoličius vrlo pozitivno razmišlja o Hajduku kao klubu s armijom navijača, ali isto tako on u svom radu želi potpuno slobodne ruke i ne trpi nikakve pritiske i naredbe sa strane.

  To u Gorici ima, a bi li imao u Hajduku, teško je zasad procijeniti. Nije nevažno reći i da je Nikoličius produžena ruka litvanskog ‘kralja kladionica i casina’ Gintarasa Staniulisa, koji zasad u Goricu ulaže oko pola milijuna eura godišnje.

  Predsjednik Brbić tako najprije želi odabrati sportskog direktora, koji bi potom krojio sportsku politiku po pitanju dovođenja igrača, te odabiru trenera. Pozicija glavnog čovjeka za struku je od vitalne važnosti za klub, te je Brbiću potreban čovjek koji je sposoban napraviti zaokret u sportskoj politici.

  Sam trener Damir Burić je nakon poraza od Rijeke 0:4 kazao da ne namjerava sam odstupiti, te da je odluka o njegovu statusu u rukama predsjednika Brbića, koji ga je i angažirao. Do kraja prvog dijela prvenstva su još dva kola, a paralelno s tim treba popuniti i mjesto sportskog direktora, koji bi trebao rješavati naredni prijelazni rok, te odlučiti o statusu trenera.

  Iz drugih medija