Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
MLADA NADA

TKO JE TO REKAO DA ON NIJE IGRAČ ZA DINAMO? 'Ja sam već uspio, pa neki treninzi u Dinamu puno su zahtjevniji od utakmica HNL-a'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2017. 11:56

Kad razgovarate s Ivanom Fiolićem (21), u svakoj njegovoj rečenici možete osjetiti strast prema Dinamu. On je dečko s Vukomerca, rođen blizu Maksimira. Kao i ekipa iz njegova kvarta, počeo je u HAŠK-u, ali brzo je preselio u Dinamo. I tu je ostao sve do sada, nikada nije razmišljao o nekom drugom klubu.

Zanimljivo, kad god dobije priliku, nama se čini da je iskoristi, ali nikako da se ustali kao igrač na kojeg se stalno računa. Ove sezone igrao je osam utakmica, niti jednu cijelu, najduže je proveo na terenu u 3. kolu protiv Osijeka u Gradskom vrtu, 89 minuta. Do pogotka koji je postigao Lokomotivi, zabio je jedan Slavenu Belupu.

Najveća kvaliteta

Mislite li da je pogodak Lokomotivi i dobra igra dovoljno da postanete starter u idućim utakmicama?

- Ne mislim ništa. Moje je da igram najbolje što mogu, a trener je taj koji će odlučiti je li to dovoljno za ulogu startera. Nije me bilo neko vrijeme zbog ozljede i ovaj gol mi je trebao da malo dobijem na samopouzdanju.

Kad god igrate, uglavnom to izgleda dobro, a nikako da se ustalite u prvoj momčad, zašto, gdje je problem?

- Veliku ulogu su odigrale ozljede. Taman kada uđem u ritam, dogodi se nešto. Isto tako, u Dinamu je velika koncentracija kvalitete, vjerojatno najveća u državi i nije se lako ustaliti na svojoj poziciji.

Uvijek se o vama govorilo kao o talentu, ali drugi su isplivali, poput Benkovića, More, Sose, Olma... Vi ste stariji od njih, ali nikako da izbijete u prvi plan. Zamjerate li što sebi?

- Zašto to mislite? To što je netko trenutno u boljoj formi ili u ovoj sezoni ima više nastupa ne znači puno. Tko mene prati u prvoligaškom nogometu, zna što sam sve napravio. Sebi ne mogu ništa zamjeriti jer sam uvijek pošten prema sebi, klubu i igri. Splet okolnosti utječe na takve stvari. Ponavljam, ozljede su me malo unazadile, ali mislim da sam na dobrom putu da se vratim u formu u kojoj sam bio u Lokomotivi.

Jeste li zadovoljni razvojem svoje dosadašnje karijere?

- Igram u klubu koji volim i koji je uvjerljivo najbolji u regiji. Po kvaliteti i po rezultatima. Samo budala ne bi bila zadovoljna time. No, ne mislim se ograničavati jer uvijek želim napraviti korak naprijed u svakom poslu kojim se bavim.

Zagreb, 081112.
Prvenstvena utakmica 1. HNL Dinamo Hajduk (kadeti) pomocno igraliste Maksimirskog stadiona.
Na slici: Ivan Fiolic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Već sam uspio

Odbili ste povratak u Lokomotivu gdje biste više igrali, kazali ste da se želite dokazati u Dinamu. Je li to bio pravi potez, hoćete li uspjeti?

- Lokomotiva je lijepa priča, ali koju sam ostavio iza sebe. Nisam vidio neki smisao vraćati se ondje gdje sam već bio. Da ne vjerujem u sebe i uspjeh, isti tren bih se prestao baviti nogometom.

Koliko još mislite čekati da budete dio udarne jedanaestorice Dinama? Hoćete li možda sreću potražiti negdje u inozemstvu?

- Igram u Dinamu. Dakle, već sam uspio. S druge strane, ne želim gatati što bi bilo kad bi bilo. Idem korak po korak i vidjet ćemo što nosi vrijeme. Svima nama je cilj dokazati se u jačim ligama i u jačoj konkurenciji. Lagao bih kada bi rekao da ne želim jednog dana u neku od jakih europskih liga, ali to ovisi o puno faktora. Kada dođe vrijeme, pričat ćemo o tome.

Biste li mogli igrati u nekom drugom hrvatskom klubu osim Dinama?

- Ne. Za mene postoji samo Dinamo ili inozemstvo. Respekt svima, ali u Hrvatskoj se ne mogu više zamisliti ni u kojem klubu osim u Dinamu.

Što misli, što vam još nedostaje da budete stalni dio udarne jedanaestorice?

- Samo da me ozljede zaobiđu i da imam kontinuitet nastupa.

GNK Dinamo

Najviše mogu u vezi

Koja je zapravo vaša prava pozicija?

- Mislim da najviše mogu dati u veznoj liniji, ali nije mi problem zaigrati i na drugim pozicijama ako to trener traži od mene i ako je to za dobrobit kluba i igre.

Držite li da stagnirate posljednjih godina ili ipak napredujete?

- Ako gledamo u odnosu na Lokomotivu, onda stagniram, ali morate znati da je u Dinamu veća kvaliteta i puno se teže nametnuti i izboriti za neki kontinuitet. I igrački podražaj je puno jači. Pa neki naši treninzi puno su zahtjevniji od utakmica HNL-a. Mislim da svakim treningom napredujem - zaključio je Fiolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:22