Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
KOMENTAR

TO ŠTO SE DOGAĐA HAJDUKU NIJE SLUČAJNO! Bijeli nisu niti malo popravili igru i moraju razmišljati o sebi, a ne plakati što im se nije posrećilo

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2019. 21:57

Brojčanik radi dalje. Hajduk nije ni prekinuo seriju bez pobjede na gostovanju, ni imalo popravio igru, koja je u Zaprešiću ponovno bila bazirana na pojedinačnom potezu. Bijeli teško dolaze do šansi jer nemaju za to rješenja planski, strategijski. Zato rezultati Hajduka na gostovanjima nisu slučajni. Protiv Intera je u drugom dijelu čak i napravio nekoliko prilika, ali je Mladen Matković sve obranio. Domaćin je ponudio borbu, Hajduk bi kao momčad s vrha koja gostuje kod zadnjeg na tablici na to morao odgovoriti klasom, ali nje je premalo. I momčadske i pojedinačne.

Damir Burić osam utakmica zaredom na gostovanju ne zna za pobjedu u Prvoj HNL i još jedan remi sigurno mu neće popraviti status. Je li trener koji drži drugo mjesto na tablici zaslužio da ga se s nekih strana etiketira kao glavnog krivca za osrednjost Hajduka koja ponovno ne nudi objektivnu perspektivu za naslov prvaka, to je tema za ozbiljne analize, međutim ako se nadao da će nakon potopa od Rijeke dignuti ekipu i prvi put od srpnja dobiti vani u borbi za bodove, to nije bilo dovoljno. I neće čuditi bude li imao nemirne snove.

Burić je nesretan što neka od šansi nije završila pogotkom, no mnoge momčadi koje prikažu koliko je prikazao Hajduk ove subote ne dobiju utakmicu, jer ako su dovoljne dvije-tri prave obrane čuvara mreže da posljednji na tablici osvoji bod, to je pokazatelj da favorit nije bio dovoljno uvjerljiv. Zato Hajduk mora razmišljati o nogometu kakav je kadar pružiti, a ne plakati što mu se u Zaprešiću nije posrećilo.

Očito bi zima na Poljudu mogla biti zanimljiva - Burić će vjerojatno biti na klupi s Istrom 1961 u zadnjem kolu jeseni, a potom je očito sve otvoreno, 50:50 hoće li povesti ekipu na zimske pripreme.

Ima li ga predsjednik Marin Brbić snage spasiti? Hajduk će na proljeće držati dobre šanse da izbori drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka, ali klub koji mijenja trenere svako malo definitivno griješi, ili kad ih stavlja ili kad ih miče, i prvi posao trebala bi biti odluka što se i kako od struke očekuje.

No drugo je mjesto ionako gornja granica mogućnosti ove ekipe, koja je protiv Intera bila bez veznjaka Caktaša, Nejašmića i Hamze, kao i kapetana Juranovića, međutim s njima i bez njih nema kvalitetu za velike rezultatske domete.

Hajduk je još koliko-toliko jak samo u Splitu. A Rijeka je pokazala da ni Poljud više nije siguran oslonac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:58