Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
KOMENTAR

TORCIDA IZVJESILA TRANSPARENT PROTIV VAR-A, HAJDUK ZBOG VAR-A DOBIO TRI PENALA Tudor je slavio s 'postavom za Dinamo', je li i malo prepisivao...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. veljača 2020. 23:19

Hajduk je položio na novom Tudorovu debiju iako će se utakmica u Varaždinu više pamtiti po VAR-u nego nogometnim majstorima. Bijeli su u 2020. zagazili pobjednički, premda im je Varaždin do prvog gola pružao pristojan otpor.

Luka Bonačić nije se mirio da baš Varaždin bude taj u kojem će Hajduk prekinuti post bez pobjede u gostima, no na kraju je morao čestitati.

Tudor je ponudio postavu koja je dobila Dynamo Kijev 1:0 na generalki u Beleku, potvrdio da su za njega bočni više krila nego bekovi i na tu poziciju lijevo gurnuo Tahiraja koji je među Bijelima nekad bio i špica, i desni branič. Hajduk je igrao poduzetno i nastavak prvenstva otvorio optimistično. Obrana i veza su štimale, napad mora bolje....

Novi trener napravio je isto što i prethodnik lanjskog 28. srpnja, međutim Damir Burić tu je i stao. Tudor je u Varaždinu dobio jednako uvjerljivo, ali njegov Hajduk je kompaktniji i sigurno neće ostati bez pobjede na strani do kraja sezone.

Varazdin, 020220.
Stadion Varazdin.
Prva HNL: Varazdin vs. Hajduk.
Na fotografiji: Var
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Nakon neiskorištenog kaznenog udaraca Caktaša, i dobrih obrana Nevistića, Tudor je zadovoljno širio ruke da bi u 42. minuti Jradi “odigrao“ Oxladea-Chamberlaina iz Liverpoolove utakmice sa Southamptonom i na gotovo istovjetan način “probio” Varaždin. Je li trener Bijelih “prepisivao“ od Jürgena Kloppa ili imaju iste ideje kod kornera?

Hajduk je premijerno igrao s VAR-om i “dobio” tri kaznena udarca na intervenciju iz VAR sobe. Najveća ironija utakmice je da su navijači splitskog kluba izvjesili transparent “Stop the VAR in Croatia”, garnirano s prekriženim glavama sudačkog šefa i instruktora za VAR. Oni su a priori protiv, zbog HNS-a i nekih ljudi, i prije no što će se vidjeti kakav će imati utjecaj na Hajduk.

Varaždin bi trebao blagotvorno djelovati na Bijele koji nemaju veliku momčad, u čijim će izvedbama sigurno biti oscilacija. Naoko, nije ponudio mnogo više od izvedbe pod Burićem. Međutim, djeluje harmoničnije i sigurnije.

Jradi, kojem nogometni instinkt pomaže da riješi stvari koje mnogi čine daleko teže, Caktaš, čija je igra dominantna, a da je bio precizniji mogao je sam natrpati mrežu Varaždina, te Eduok, aktivan i opasan, ali nedovoljno precizan, igrački su obilježili dan. Zadnji red s trojicom ima palac gore.

Luka Bonačić stavio je raspored 3-5-2 očito htijući Tudoru parirati njegovim oružjem. Agresije, pogotovo od starta, nešto je i bilo, no Hajduk je našao dovoljno pukotina. Neoprezni potezi domaćih igrača i dva nepotrebno skrivljena kaznena udarca učinili su pobjedu Splićana poprilično visokom, što će im podići samopouzdanje. Kako su neki kroničari Hajduka na kraju konstatirali, “Tudor i VAR dobro su rodili”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 15:53