Cropix/Željko Hajdinjak
NEPREŽALJENI KIKS

TRAGIČAR KOJI JE DINAMU 'POKLONIO' KUP 'Žao mi je mojih suigrača, ispričavam se svima...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. svibanj 2016. 23:38

Blizu velikog pothvata bili su igrači Slavena Belupa u utorak u Osijeku, ali na kraju su se ipak morali zadovoljiti samo srebrnim odličjem u finalu Kupa.

- Mislim da smo igrali dobro, Dinamo nije ostvario prevelike šanse, ali na kraju nas je presjekao taj drugi gol - rekao je Matjaž Rozman, Slavenov tragičar u Gradskom vrtu.

Brojni su bili komentari na raznim forumima i portalima vezani uz njegove slabe reakcije u Gradskom vrtu, a neki su ih označili i dosta sumnjivima. Tako se u komentarima tvrdi da je Rozman kod jedanaesterca bio na lopti koju je uputio Pjaca, ali je u kritičnom trenutku povukao ruku, a opća je ocjena da je njegova pogreška kod Rogova pogotka bila kardinalna i nedopustiva za prvoligaškog vratara. Što se zapravo dogodilo?

- Morao sam bolje reagirati u toj situaciji, udarac je bio izdaleka. Lopta je išla prema meni i mislio sam da sam dobro postavljen, ali kad je odskočila od trave dobila ubrzanje i više je nisam imao pod kontrolom. Mogu se samo ispričati svima, žao mi je zbog mojih suigrača koji su stvarno odigrali jako dobru utakmicu.

Loše spavao

Ističe Rozman da je emotivno proživio taj kiks, svjestan je da su mnogi nakon utakmice prstom uperili u njega kao glavnoga krivca za poraz.

- Naravno, bilo mi je jako teško. Vjerojatno mi je bilo najviše žao od svih na stadionu. To je sport, ali šteta da se to dogodilo baš u finalu Kupa, u utakmici koja je imala tako velik značaj za klub. Žao mi je i zbog navijača koji su u velikom broju došli u Osijek i pružili nam pravu podršku, a najviše zbog suigrača.

Kako je spavao?

- Loše, loše... Dugo nisam mogao zaspati.

Smatra da je ova sezona generalno bila dobra za Farmaceute.

- Bila je pozitivna, pogotovo proljetni dio kad smo bili stabilni u obrani. Nismo primali puno golova, opstanak smo izborili nekoliko kola prije kraja, a došli smo i u finale Kupa. Naravno, taj poraz od Dinama pokvario je kompletnu sliku.

Rozmanu jednogodišnji ugovor istječe na kraju sezone, i zasad još nije razgovarao s klupskim čelnicima o svojoj budućnosti. No, s obzirom na to da je zimus u Slaven stigao Goran Blažević koji se sad oporavlja od ozljede ramena, teško da će obojica i u novoj sezoni ostati u klubu. Što se tiče zadnjeg kola i gostovanja kod Splita u utakmici koja zapravo nema nikakav rezultatski značaj, logično bi bilo da priliku dobije mladi pričuvni vratar Antun Marković koji je već dulje vrijeme strpljivo čeka.

Linker
24. travanj 2024 18:31