screenshot
PRVA HNL

TREĆA SREĆA POKRAJ BOSUTA Hrabri Rudeš odbija potpisati kapitulaciju: Novi prvoligaš izborio remi u Vinkovcima i zadržao korak s Cibalijom

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2018. 17:56

U odgođenoj utakmici 23. kola Prve HNL, Cibalia i Rudeš su u Vinkovcima odigrali 1-1 (0-0). Cibalia je u 55. minuti povela pogotkom Josipa Barišića, a izjednačujući gol za konačnih 1-1 postigao Mario Budimir u 61. minuti.

Podjelom bodova razmak između predzadnje Cibalije i zadnjeg Rudeša ostao je tri boda. Vinkovčani su iz 25 utakmica skupili 20 bodova, a Rudeš 17. Vodeći Dinamo ima 56 bodova, šest više od drugoplasiranog Hajduka i devet više od trećeplasirane Rijeke.

Nakon ne pretjerano sadržajnog prvog poluvremena, domaća momčad je u 55. minuti došla do vodstva. Josip Barišić se lijepo oslobodio čuvara, ušao korak-dva u kazneni prostor gostujuće momčadi i preciznim udarcem svladao vratara Rudeša Josipa Čondrića.

U 61. minuti gostujuća momčad došla je do izjednačujućeg pogotka. Lijepom kombinacijom po lijevoj strani najbolji strijelac Rudeša Mario Budimir izbio je pred domaćeg vratara Ivana Brkića, zaobišao ga i gurnuo loptu prema nebranjenoj mreži. Branič Cibalije Josip Tomašević pokušao je zaustaviti loptu, ali ju je samo uspio ugurati u gol i pritom se ozlijedio udarivši nogom u vratnicu.

Do kraja dvoboja obje su momčadi pokušale doći do sva tri boda, a bliže tom cilju bila je Cibalia, pogotovo u 89. minuti, kad je Čondrić sjajnom intervencijom zaustavio udarac snalažljivog Barišića sa šest-sedam metara.

Pred oko 500 gledatelja na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima, utakmicu sudi Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Strijelci: 1-0 Barišić (55), 1-1 Budimir (61).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
22. travanj 2024 22:03