CROPIX
EMOTIVAN ISTUP

TRENER DINAMA NEOČEKIVANO OTVORIO DUŠU! 'Bio sam izložen stalnom pritisku da zovem određene igrače, atmosfera je bila loša, sve je negativno...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. siječanj 2017. 22:45

Ivajlo Petev na odmoru također osluškuje informacije s klupskog mercata i sprema plan “napada” na Rijeku tijekom mjesec dana priprema. Za boravka u Sofiji bio je gost i na jednoj bugarskoj TV postaji gdje je, između ostaloga, pohvalno govorio o Dinamu.

- Radilo se u miru, tiho. Završili smo jesen velikom pobjedom protiv Hajduka i vjerujem da ćemo na proljeće dostići Rijeku i osvojiti još jedan naslov prvaka - kazao je Petev, ali onda se ipak usredotočio na priču o bugarskoj reprezentaciji i svojem izborničkom mandatu.

Torino, Italija, 061216.
Stadion Juventusa.
Trening igraca GNK Dinamo uoci sutrasnje utakmice 6. kola skupine H, UEFA Lige prvaka s Juventusom.
Na fotografiji: Angelo Henriquez i Josip Pivaric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Nisam otišao s klupe zbog novca, već zbog izazova koji pruža rad u klubu. Ali, presudila je i atmosfera koja je oko reprezentacije izuzetno loša. Ja sam u odličnim odnosima s ljudima u Savezu, imao sam njihovu podršku, međutim, sve oko reprezentacije bilo je negativno, stalno su se isticale loše stvari, a ja u tome nisam želio sudjelovati. Također, bio sam izložen stalnom pritisku, u kojemu su sudjelovali i mediji, da u reprezentaciju moram pozvati određene igrače. Puno je bilo pojedinačnih interesa sa svih strana i zato sam odlučio otići nakon pobjede protiv Luksemburga - otkrio je Petev, koji je svojim sunarodnjacima još i poručio:

- Ali, sam moj odlazak neće ništa promijeniti, ako se ne promijeni čitava klima oko reprezentacije. Nastavi li se ovako, neće Bugarska još dugo igrati ni na Svjetskom ni na Europskom prvenstvu.

Inače, bugarski mediji ističu da je Petev pomrsio planove Lokomotivu iz Plovdiva. Naime, taj je bugarski klub već imao zakazanu utakmicu s poljskim prvoligašem Zaglebiem, ali su na Petevljevo inzistiranje Poljaci izabrali Dinamo. Pa bi tako Zaglebie trebao biti još jedan suparnik Modrih u Turskoj.

Međutim, piše da se igra 26. siječnja, a na isti datum, tvrde pak Rumunji, igra se utakmica Dinama i Steaue. Tko će ga znati, u Maksimiru pak kažu da je jedina službeno dogovorena utakmica ona sa Zrinjskim u Mostaru 18. siječnja, a sve ostalo je još u fazi pregovora.

Ivajlo Petev
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Poznato je da Petev nije sklon dvobojima s istočnjacima, napose Ukrajincima i Rusima, jer i u pripremnim utakmicama igraju oštro i grubo, pa je moguće da je onda otpala utakmica sa Zorjom?

U svakom slučaju, još ništa nije službeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:45