Vladimir Dugandzic / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

TRENER DINAMA OTKRIO DETALJ KOJI JE MOŽDA PRESUDIO U BORBI ZA NASLOV PRVAKA 'Tu sam odluku donio samo dva sata prije utakmice'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2018. 23:40

Nakon velike pobjede na Poljudu, trener Modrih Nikola Jurčević svojim je dečkima dao slobodno, a jučerašnji dan je i on iskoristio za malo odmora, s obitelji se uputio na Krk.

- Prije utakmice s Hajdukom bili smo svi skupa pod velikim pritiskom. Klub, igrači, ja... Jasno, sve zbog onog poraza od Osijeka u utakmici koja je mogla drukčije završiti, ali sad se više neću vraćati na to. Protiv sebe smo u Splitu imali jako dobro momčad Hajduka, preko 30 tisuća ljudi na Poljudu, bio je to zaista jedan nevjerojatno težak ispit za nas, ali čuli smo u toj strahovitoj buci i podršku naših navijača koja nam je dala dodatnu snagu - kazao nam je Jurčević.

Vinkovci, 140418. 
Utakmica 29. kola HT Prve lige, 
NK Cibalia - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nikola Jurcevic trener Dinama.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ponosan na dečke

Dinamov trener je dodao...

- Rekao bih da je veći dio hrvatske nogometne javnosti bio na strani Hajduka zbog toga da bi prvenstvo dobilo na dramatici. Uvjeti su za nas bili jako, jako teški i stvarno sam sretan što je momčad reagirala na tako hrabar način. Igrali smo otvorenog garda i u jednom pravom, vrućem nogometnom ambijentu pokazali smo gard šampiona!

Pitali smo ga što za njega znači taj trijumf koji je Modrima vjerojatno donio naslov prvaka? Je li mu to jedna od najvažnijih i najvećih pobjeda u karijeri, ako naravno računamo i sve one utakmice koje je proveo kao asistent Slavenu Biliću?

- Uvijek su neke pobjede u određenim trenucima strahovito drage, velike, bitne... Ali s obzirom na to da se radilo o izravnoj borbi za titulu, naravno da mi spada u red najdražih pobjeda u karijeri! Tu nema nikakve dvojbe.

Onda je malo zastao, pa rekao.

- Eto, imao sam osjećaj kao onda kad je Hrvatska pobijedila Njemačku na Europskom prvenstvu 2008. godine! Veliki ulog bio je pred nama, a imali smo mnogo otežavajućih stvari u cijeloj priči. Eto, otkrit ću vam jednu tajnu. Odluku da igra Mario Gavranović donio sam dva sata prije utakmice! Imao je problema s aduktorom, nije mogao trenirati dan prije utakmice. Sastav je dan prije derbija bio drukčiji. Nekoliko dana prije bolestan je bio Izet Hajrović, probleme su imali Doumbia i Ademi. Izgubili smo prije Olma, Moru, Leškovića.... Zbog svega toga sam posebno ponosan na momčad, na sve dečke - zaključio je Jurčević.

Popričali smo i s asistentom mu, Fabijanom Komljenovićem.

- Kad sam nakon utakmice razgovarao s Jurom, odmah mi je rekao da mu je pobjeda na Poljudu jedna od najvažnijih u karijeri! Meni je svakako najdraža - kazao nam je Komljenović te nadodao...

- Ova pobjeda nad Hajdukom mi je draža on one kad sam kao pomoćnik Zvonimira Solde osvojio Kup na Poljudu! Bit će još velikih pobjeda Dinama, ali dobiti Hajduk u Splitu u takvoj atmosferi, u takvim okolnostima, to se pamti cijelog života.

Htio je puni Poljud

Želio je Komljenović naglasio još nešto po njemu vrlo važno.

- Atmosfera na Poljudu bila je pozitivna. Bila je to krasna nogometna priča nakon koje se nije pričalo o ni čemu drugome osim o nogometu. To mi je jako drago, nitko nije spomenuo ništa sa strane, suce, incidente. To je ogroman dobitak za hrvatski nogomet - zaključio je Komljenović.

Za kraj smo željeli čuti i Ivicu Mamića, kuma Nikole Jurčevića. On je također vezan uz nogomet, sin Petar igra lijevog bočnog u zaprešićkom Interu. Prijatelji su od prvog razreda osnovne škole, skupa su kao klinci igrali u Dinamu, a i prvi su susjedi.

- Jura je bio koncentriran kao i za svaku drugu utakmicu, makar smo svi znali kakav je pritisak nad momčadi i nad njime. Poznam ga praktički cijeli život, stalno smo zajedno od onih dana kad smo imali sedam godina i kretali u školu. On je pragmatičan tip, svjestan je svojih kvaliteta. Nikad nije sumnjao u ovu momčad i sebe. Jasno, bio je malo u frci zbog svih tih ozljeda - kazao nam je Ivica te počeo otkrivati tajne o kojima je s kumom pričao prije utakmice.

- Molio je Boga da Poljud bude ispunjen do posljednjeg mjesta! On je navikao na takvu atmosferu s obzirom na godine koje je u stožeru Slavena Bilića proveo u inozemstvu, te u reprezentaciji Hrvatske.

Onda nam je kazao što mu je trener Modrih kazao prije Splita.

- Jura je bio uvjeren da neće izgubiti u Splitu! Od one utakmice s Osijekom govorio je da protiv Hajduka na Poljudu neće izgubiti. Makar je Dinamu i bod bio dovoljan, samo je govorio o pobjedi. Kad smo se čuli nakon Dinamova trijumfa na Poljudu, ostao je skroz miran. Nimalo nije bio euforičan, zna da je još nekoliko kola za odraditi. Dok Dinamo matematički ne osigura krunu, sigurno neće likovati, neće promijeniti pristup - kazao nam na kraju Jurčevićev kum Ivica Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:49