Boris Kovacev / CROPIX
ANALIZA STRATEGA

TRENER HAJDUKA NE SKRIVA SREĆU I PONOS IAKO JE ISKLJUČEN S DERBIJA Kopić: Puno je emocija u meni uzavrelo; Cvitanović: Nekomunikacija nas je koštala

Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 18. veljača 2018. 19:50

Gotovo pogrbljen (od silnih tapšanja po ramenu i zaprimljenih čestitki) došao je Željko Kopić na press-konferenciju poslije utakmice. Ozarenog lica prokomentirao je viđeno, piše Slobodna Dalmacija:

- Hvala svima na čestitkama. Ušli smo dobro u utakmicu. Optimalno smo onemogućili Dinamo u napadačkim akcijama. Jedino je Soudani u prvom dijelu imao jednu priliku, koju je Letica ''skinuo''. Pod poluvremenom smo konstatirali da je defenziva dobro odrađena, ali kako bismo trebali biti konkretniji prema naprijed. Tako je i bilo. Mada smo opasno živjeli. Ali, na kraju smo odigrali dobru utakmicu i zaslužili tri boda – konstatirao je Kopić.

U 85. minuti trener Hajduka je isključen.

- Puno je emocija u meni uzavrelo. Priznajem, burno sam reagirao poslije akcije Ohandze. Znam da takvo ponašanje nije poželjno, ali puno s toga nakupilo. U svakom slučaju nije bilo zločestog konteksta.

U Dinamu su gnjevni na suca Pejina zbog nedosuđenog igranja rukom Letice izvan kaznenog prostora (crveni karton). U produžetku akcije Hajduk je postigao pobjedonosni pogodak.

- Nisam to mogao vidjeti sa svog mjesta. Puno je tijekom utakmice takvih situacija koje naknadno moramo analizirati.

Ovo je Željku Kopiću, nekadašnjem kapetanu juniorske momčadi Dinama, druga pobjeda nad bivšim klubom. Prvu je pobjedu ostvario u prošlom prvenstvu kao trener Slaven Belupa.

- I dok sam bio u Koprivnici, mada nisam trenirao top klub, igrao sam protiv Dinama na pobjedu. U Hajduku je drugačija priča. Ovdje idemo na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira kako se zove protivnik. Svjestan sam da će doći i lošiji dani, jer sve je to sport. No, iznimno sam sretan zbog ove pobjede.

Je li Hajdukova pobjeda u Maksimiru ''sigurnu'' Dinamovu titulu učinila – dvojbenom?

- Devet bodova je velika prednost. Nisam međutim time opterećen niti o tome razmišljam. Mi svaki trening i svaku utakmicu moramo odraditi maksimalno, a onda ćemo u konačnici vidjeti što će nam to donijeti. Nisam u euforiji, idemo dalje utakmicu po utakmicu – zaključio je Kopić.

Trener Dinama Mario Cvitanović bio je kudikamo manje rječit. Ustvrdio je:

- Činjenica je da smo izgubili utakmicu, ali rekao sam igračima nakon susreta da dignu glavu gore. Po mom dojmu, mi susret nismo trebali izgubiti igrom iz drugog poluvremena. Mislim da prvo poluvrijeme nije bilo kvalitetno, bilo je dosta grešaka, dosta nervozne i bili smo statični. Nismo se kretali kako smo zamislili i nismo prepoznali i ostvarivali prednosti koje smo trenirali. U drugom dijelu promijenili smo sustav, bili smo dominantni, i stvorili tri-četiri situacije iz kojih nismo uspjeli poentirati. Gol smo primili iz naše nekomunikacije i nesmotrenosti. Čekaju nas novi izazovi, u novim utakmicama idemo opet i stalno na pobjedu. Iskreno mi je jako žao, ne volim gubiti, ali na semaforu piše 0:1.– kazao je Cvitanović.

Jesu li Gavranović i Soudani sami odlučili tko će izvesti kazneni udarac?

- Jedanaesterac je lutrija. Njih dvojica su izvođači i obično kaznu izvodi onaj koji se tog trenutka bolje osjeća. Da je Gavranović zabio sada to ne bi bila tema.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 07:09