CROPIX
OBEĆAVAJUĆA NAJAVA

TRENER HAJDUKA POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU NAVIJAČIMA 'Čestitam Dinamu, bio je bolji! A ova mlada momčad Hajduka može u borbu za Europu'

U derbi utakmici 18. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu pobijedio Hajduk s 1:0 (0:0).
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2018. 19:25

Bila je to, na neki način, neobična 'presica' nakon derbija. Jer, teško je doživjeti da su protiv utakmice dvaju najvećih rivala oba trenera zadovoljna. Svaki iz svojih razloga, ali načelno, obojica su bila pozitivnog raspoloženja. I u derbiju vidjeli detalje koji su ih napunili optimizmom za nastavak sezone.

Hajdukov trener Siniša Orešćanin nedvojbeno je zaslužio čestitke za gard koji je njegova momčad pokazala u Maksimiru, međutim, priznaje da je konačno zadovoljstvo ipak izostalo.

- Kad se sve zbroji, nogomet se igra za golove, Dinamo je zabio iz prekida. Imao je Dinamo još neke prilike, naš golman je dobro obranio, mi smo se šuljali i imali neke polušanse... Ali, ukupno gledajući, Dinamo je bio bolji, čestitam mu na pobjedi - rekao je Orešćanin, koji je posebno istaknuo svoje mlade igrače koje je izveo na teren u derbiju, neki su i debitirali na velikoj sceni.

- Htjeli smo pokazati i mlade igrače, naravno, ne samo da ih pokažemo, htjeli smo naravno i rezultat, nijednog trena nismo mislili da ne možemo doći do nekog boljeg rezultata. Ostaje žal što nas nije nagradio rezultat za blagdane nakon turbulentne sezone, nadao sam se da će neka lopta zalutati u golu. Znate, teško je neke stvari i planirati, jedno je ono što planiraš prije utakmice, drugo je kad igrači istrče na teren, treba im da se priviknu na ambijent. Ali, ovo je veliko iskustvo za našu mladu momčad.

Što je nedostajalo Hajduku da možda napravi nešto više prema naprijed?

- Nedostajalo je više vertikalnih kretnji, lopti u dubinu, tu nismo bili pravi.

Što Orešćanin očekuje od zimske stanke, s kakvim ambicija ulazi u prelazni rok i koji su ciljevi za proljetni dio sezone?

- Očekujem da se bolje posložimo. Već planiramo neke stvari, da pokušamo izbalansirati momčad, očekujem da ćemo složiti bolju i mlađu momčad. I da to bude dobra momčad, koja može ući u neku pobjedničku seriju i time se ušuljati u borbu za Europu.

Sudeći prema njegovoj najavi Maksimir je možda bio početak jedne vizije koju na Poljudu dugo spominju, okretanje vlastitim snagama, u derbiju su, ukupno, zaradili 'palac gore' i od svoga trenera.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:40