Kopić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

TRENER HAJDUKA PROKOMENTIRAO POTEZ POVRATNIKA U MOMČAD 'Svjestan sam čitave situacije, ali kod mene će se red uvijek znati'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 14. travanj 2018. 23:43

Nogometaši Hajduka s uvjerljivih su 3-0 (0-0) svladali Inter na gostovanju u Zaprešiću u pretposljednjoj utakmici 29. kola Prve HNL i tako se zadržali na osam bodova zaostatka za vodećim Dinamom koji je sa 2-0 u subotu slavio na gostovanju kod Cibalije.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično siromašno, ali se splitska momčad razigrala u drugom dijelu. Sva tri pogotka došla su u režiji i izvedbi dvojca Gyurcso - Caktaš. Mađarski napadač je u 59. minuti odličnim udarcem sa 15 metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotni gornji kut zaprešićkog gola i doveo Hajduk u vodstvo.

Deset minuta poslije Gyurcso je srušen u kaznenom prostoru, a iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca precizan je bio Mijo Caktaš. Isti je igrač u 79. minuti postavio konačnih 3-0. Po desnoj strani sjurio se Juranović, poslao povratnu loptu u srce kaznenog prostora, gdje je naletio Caktaš i preciznim udarcem matirao Mrmića.

- Prvo poluvrijeme smo kontrolirali igru i posjed, ali u završnoj trećini nismo bili opasni. U drugom smo stavili naglasak na taj dio, napravili izmjene. Zasluženo smo dobili, svih 90 minuta smo kontrolirali zbivanja na terenu. Težimo kontroli igre, a i da koristimo napadački potencijal. Naravno da je lakše kada uđe Futacs, veže igrače.

Futacs je uzeo loptu kod penala?

- Svjestan sam da želi zabiti nakon povratka, ali kod mene će se red uvijek znati. Mijo je određen kao prvi izvođač i reda će biti dok sam ja u Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:59