CROPIX
KAD SE SVE ZBROJI

TRENER HIT-MOMČADI HNL-A IZNENADIO IZJAVOM NAKON PROSIPANJA BODOVA ZA EUROPU: 'Možda će nekome zvučati čudno, ali ja sa zadovoljan'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. svibanj 2019. 01:19

U prvom dvoboju 32. kola HNL-a nogometaši Rudeša i Gorice odigrali su u Kranjčevićevoj 1:1 i dodatno zakoplicirali borbu za Europu u hrvatskom prvenstvu.

Gorica je povela u 17. minuti golom iz kaznenog udarca Senegalca Sheriffa Ndiayea. U drugom dijelu bilo je mnoštvo prilika i za jednu i drugu momčad, ali se rezultat nije mijenjao sve do 83. minute kada je iz gužve izjednačio Tomislav Mrkonjić. U 89. minuti napadač domaćih Božić propustio je veliku priliku za pobjedu Rudeša.

Gorica je sada peta s 50 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Hajduk, dok je Rudeš ostao zadnji s 11 bodova.

Rudeš je pošteno odradio posao, bod mu u borbi za ostanak vjerojatno neće ništa značiti, jer već u subotu može i matematički ispasti iz Prve HNL, ali družina pod vodstvom Tomislava Ivkovića nije se unaprijed predala i, lako je moguće, odnijela Gorici toliko sanjanu Europu.

Trener Gorice Sergej Jakirović naglašavao je prije susreta kako je osvajanje tri boda imperativ, ali nakon remija ipak nije bio razočaran.

"Prvo poluvrijeme nekako pospano, laganica, uspjeli smo povesti. Kontrolirali smo prvi dio, dogovorili smo se u poluvremenu da idemo probati zabiti drugi. Imali smo par dobrih situacija, ali falilo nam je mirnoće. Na kraju sam zadovoljan što nismo izgubili, iako će to možda nekome zvučati čudno, ali tako je nakon tri-četiri super prilike Rudeša. Nije kod mojih igrača bilo pristupa "lako ćemo", uvjeren sam da su dali maksimum. Ali nakon Lovrića i Zwolinskog ujutro na dan utakmice otpali su nam i Jovičić i Suk...", objasnio je Jakirović.

Trener Rudeša Tomislav Ivković bio je razočaran igrom svoje momčadi u prvom dijelu.

"S naše strane nedopustivo prvo poluvrijeme, pogotovo za momčad koja se bori za goli život, koja igra utakmicu koja je za nju posljednja šansa. Prošetali smo se, odigrali bez žara, agresivnosti, nigdje nas nije bilo. Prvi put u karijeri sam rekao svašta svojim igračima u svlačionici. U drugom je to izgledalo drugačije, ušli smo agresivnije. Mislim da je bod svakom na kraju realan. Žalim li za tri? Nema gledanja unatrag, to je nogomet, bilo pa prošlo", zaključio je Ivković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:02