CROPIX
OKRŠAJ U ZAPREŠIĆU

TRENER INTERA OPTIMISTIČAN UOČI DOLASKA UZDRMANOG KLUBA S KVARNERA 'Očito sam malo pogriješio rekavši da je Rijeka prvi favorit za naslov prvaka'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. listopad 2018. 11:11

Inter danas u svojem Zaprešiću dočekuje “novu” Rijeku. Divu iz predgrađa ova je reprezentativna stanka uvelike koristila i sigurno protiv Riječana neće izaći s bijelom zastavom, naprotiv, spremni su pomrsiti račune momčadi s Rujevice i njihovu novom treneru.

- Ne znam što reći, Rijeka će sigurno biti motivirana s obzirom na to da ima novog trenera. Ne očekujem Rijeku koja će nas podcijeniti, nadamo se da možemo zagorčati život momčadi s Kvarnera i izvući pozitivan rezultat - u uvodu će Toplak.

- Kod Rijeke neće biti puno promjena u taktičkom smislu, konture ostaju; ako Bišćan ima svoje ideje, trebat će vremena da se one uvježbaju i provedu u djelo. Nema tu puno nepoznanica, a Igor je najviše radio na psihološkom aspektu, to je čista logika, i ja bih napravio tako. Naime, momčadi treba vratiti vjeru, nakon šest utakmica bez pobjede došlo je do nervoze.

Ne smijemo visiti

Kapetan Intera kazao nam je da se spremaju nekakva iznenađenja, na što je Andrić mislio?

- Ma ne, nemamo tu kaj improvizirati. Tko zna na što je Andro mislio, nije ništa posebno spremljeno, ha-ha - tajanstveno će Toplak.

Što će biti ključno protiv Rijeke?

- Moramo obranu odraditi na maksimalnoj razini, moramo biti gusti, kompaktni, vjerojatno će oni tražiti brzi pogodak. Mi im ne smijemo dopustiti puno šansi, to je ključ, ne smijemo se dovesti u situaciju da visimo. Što se tiče ofenzivnog dijela, nema straha, tu smo jaki, tu možemo svakome zapapriti, sada se i Rak vraća, ali da bi do toga došlo, moramo imati dobru obranu u kojoj će raditi cijela momčad, ne samo zadnja linija.

Rijeka, 101018.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste. 
Igor Biscan, novi trener HNK Rijeka, odradio prvi trening sa igracima.
Na fotografiji: Igor Biscan s igracima.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX

Znamo da ne volite govoriti o tradiciji, ali klub s Kvarnera nije omiljen gost u Zaprešiću...

- Zadnje nam je vrijeme Rijeka malo toga ostavljala, s tim da smo one prve sezone imali pozitivan skor. Svemu dođe kraj, ne smijemo gledati u prošlost, već se koncentrirati na ono što slijedi.

Dosta promašivali

Mnogi već govore o naslovima u stilu “nesuđeni trener Rijeke ‘skinuo’ Rijeku”.

- To su medijska naklapanja. Osobno Rijeku želim pobijediti jer sam trener Intera, a ne zato što je to Rijeka. Trijumf bi puno značio meni, mojim igračima i svima u klubu. Dok sam ovdje, sve ću dati za Inter!

No igračima je laknulo što je šef ostao u klubu.

- Lijepo je to čuti, energiju i oni osjete, znaju koliko mi sve ovo znači. Imam osjećaj da smo u dobrom tonusu, ova nam je stanka dobro došla, pobjeda nad Lokomotivom jako nas je digla.

Zagreb 051018.
Igraliste SRC Zapresic..
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - Lokomotiva. 
Na fotografiji:  Jan Lecjaks, Tomislav Haramustek.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Inter

Uvijek ste tvrdili da je protiv Rijeke najteže igrati, mislite ili tako i dalje?

- I dalje to smatram, ja sam na početku sezone, ako se sjećate, kazao da je Rijeka prvi favorit za naslov. Očito sam malo pogriješio jer nisam znao da će Dinamo tako brzo uglazbiti, a Rijeka je najmanje mijenjala. No i dalje su okomiti, imaju dubinu...

I moram reći, dosta su promašivali, a i dosta su zakinuti ove sezone. Primjer je utakmica s Goricom, pa domaćin je trebao dobiti dva crvena kartona do 35. minute i utakmica bi išla u drugom smjeru, Kek bi još bio trener, to je sudbina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:54