CROPIX
MISLI NA RIJECI

TRENER NENAD BJELICA I SVOJU DRUGU GODINU NA KLUPI MODRIH 'OTVARA UTAKMICOM S INTEROM 'Dvoboj u Zaprešiću bit će test i kvalifikacije za finale Kupa'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2019. 23:59

Prvu je godinu na Dinamovoj klupi započeo pobjedom nad Interom u Maksimiru, drugu također započinje protiv istog protivnika. Utakmica je to koja ni jednima ni drugima ne znači previše u nekom bodovnom i natjecateljskom smislu, ali baš to može značiti da ćemo u Zaprešiću gledati nekakvu ljepoticu.

Zapravo, prvi put ovog proljeća Dinamo će igrati utakmicu koja ni o čemu (ne)posredno ne odlučuje. Jer kad Modri i nisu imali važnost osvajanja bodova, s druge je strane stajao netko tko može napredovati i nazadovati ako Dinamo ima loš dan. Pa su se u Maksimiru morali i o tome brinuti, hoće li se netko uvrijediti i vagati koga je Bjelica poslao na teren. Sad uistinu nema nikakvih brana, Bjelica i Toplak mogu igrati bez ikakvog pritiska.

- Prije svega, čestitam Interu što je izborio ostanak u ligi. Svojim igrama to je Inter zaslužio, pokazao je da ima kvalitetu za Prvu HNL i mi ćemo to sigurno respektirati - rekao je Bjelica, koji će na raspolaganju imati kompletan roster.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Ademi, Majer, Gavranović konkuriraju za momčad, oporavili su se od ozljeda i bit će u kadru. Vidjet ćemo tko će koliko igrati, u svakom slučaju igrat ćemo na pobjedu i tri boda, to je uvjet koji tražimo u svakoj utakmici.

Ipak, otkriva Bjelica, promijenit će momčad u odnosu na utakmicu protiv Gorice.

- Sigurno ćemo nešto mijenjati, jer ovo je ipak prilika da vidim još neke stvari, za neke je to test i prilika da se nametnu za finale Kupa. Možda se netko dodatno nametne, imaju šansu dokazati se u ovih 90 minuta.

I dalje stoji podatak da je Inter, uz Benficu, jedina momčad koja je Dinamu uspjela zabiti tri gola u 90 minuta, taj maksimirski sraz koji su Modri dobili 5:3, bio je jedan od 'ljepotana' prvenstva, utakmica koju ćemo uistinu pamtiti iz ove HNL sezone. Vodeći pogodak za Inter, za 1:2 tada je postigao Komnen Andrić.

- Inter je lišen imperativa, a takve momčadi često znaju napraviti problem, kad igraš bez pritiska tada si i opasniji. I o tome moramo voditi računa, dat ćemo sve od sebe da opet upišemo tri boda i u finale Kupa dođemo s pobjedom. Igrat će dvije momčadi koje su ostvarili svoje ovogodišnje ciljeve i može to biti zanimljiva utakmica.

Koliko će Bjelica mijenjati može samo nagađati, ali pretpostavljamo da će veći dio onih koji su igrali protiv Gorice ovaj put odmarati i čekati napeti finale Kupa u Puli. I potom derbi s Hajdukom i službenu šampionsku promociju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:45