Split, 070418. Stadion u Poljudu. Utakmica 28.kola Hrvatski telekom 1.HNL Hajduk-Lokomotiva. Na fotografiji: Zeljko Kopic trener Hajduka.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

SVE SU OPCIJE OTVORENE

TRENER NIJE SMIJENJEN, ALI NA POLJUDU SVEJEDNO RAZGOVARAJU S DRUGIMA Željko Kopić u ugovoru ima 'caku', evo kako ga mogu otpustiti bez otpremnine

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 04.09.2018. u 10:39

 • U Hajduku ni jučer do navečer nisu razriješili čvor oko trenera Željka Kopića, nisu ga smijenili, premda su neki diskursi indikativni, prenosi Slobodna Dalmacija.

  S Kopićem su obavili razgovor, rečeno je da on nastavlja raditi (trening je danas u 18 sati), ali da se o svemu razmišlja i da su otvorene sve opcije.

  Istodobno, inicijalni razgovor s Igorom Tudorom je obavljen, a iza kantuna je spreman i Edy Reja, dovoljno je posegnuti za njim, ako dogovor s Tudorom iz bilo kojih razloga zapne.

  Kopić nije smijenjen, a razgovaraju s drugima. Demokracija na navišoj razini.

  Istodobno, ako su funkcioneri u pregovorima s Tudorom, a u razgovoru i s Rejom, treba voditi računa da je “jaka struja” u klubu i onih koji zagovaraju da momčad preuzme Siniša Oreščanin.

  Koprivnica, 010918. Gradski stadion.
Utakmica 6. kola prve HNL, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Zeljko Kopic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
  Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

  Kopić

   

  Potreban je autoritet

  Sve su to opcije koje smo i dan ranije naznačili, ali se da iskristalizirati kako bi promjena Oreščanina za Kopića bila zapravo najmanje efektna, bez obzira na darovitost Oreščanina. Kakva bi se poruka poslala – svlačionici, odnosno prvotimcma? Potrebni su autoriteta malo žešćeg, kad u svlačionicu uđu Tudor ili Reja, bit će svi u stavu mirno.

  A to je valjda u ovom času najpotrebnije, kako se smatra, premda se Kopić s time sigurno ne bi složio. Ima svoje argumente koji kazuju kako se momčad diže i kako je u Koprivnici bilo... bolje. Sve bolje.

  Vladimir Dugandzic / CROPIX
  CROPIX
   

  Ima logike priča ako Kopića nisu smijenili nakon Gorice, kad je sam nudio ostavku, mandat na raspolaganje, zašto bi ga onda sad mijenjali?

  E, ali tu je caka u ugovoru o šest utakmica bez pobjede, ako naniže “šest bez” mogu ga otpustiti bez otpremnine.

  Daš mu još jedan mini-ciklus šansu, pobijedi Rudeš, a izgubi od Istre, ili Dinama i onda ga ideš mijenjati, ali neće bit u nizu “šest bez” i drugačiji su financijski uvjeti.

  Ne kažemo da je to presudno, jer onda su mu mogli dati otkaz odmah u Koprivnici, nakon isteka devedesete minute, pa lako dalje tražiti trenera (što i čine), ali je činjenica da mu još nisu dali otkaz. A traže trenera.

  S Tudorom stiže i Vukas

  Neobična situacija.

  Ako se ni s kim ne dogovore ili ako se ne slože oni koji su za Tudora s onima koji su za Oreščanina, i to ne bude Reja, onda Kopić ostaje?! Inače bi mu već dali otkaz.

  U jučerašnjem danu iskristalizirao se Igor Tudor kao favorit, jača je on opcija kao želja uprave i sportskog direktora, ako smo dobro razumjeli, premda bi dio funkcionera Oreščanina.

  BENEVENTO, ITALY - APRIL 29: Coach of Udinese Calcio Igor Tudor looks on during the serie A match between Benevento Calcio and Udinese Calcio at Stadio Ciro Vigorito on April 29, 2018 in Benevento, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
  Francesco Pecoraro/Getty Images
   

  Da kažemo klupske ili dvorske borbe, bilo bi možda pretjerano, draža nam je fraza o apsolutnoj demokraciji.

  S Tudorom bi vjerojatno kao pomoćnik stigao Hari Vukas, to je razumno očekivati, sekundirao mu je već u Turskoj, a i samostalno je vodio Hajduka, tako da je i Vukasa dosta iskustva.

  Tko će povesti trening Hajduka u 18 sati? To je pitanje, a možda se ova trakavica rastegne i do kraja tjedna, što jest, jest, nikome se ne žuri kad je reprezentativna pauza dobro došla da se sve dobro promisli i odvagne.

  Iz drugih medija