Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

PODIJELJENA MIŠLJENJA

TRENER RUDEŠA NESRETAN, MATJAŽ KEK ODRŽAO OBEĆANJE I VRATIO 'MAČ U KORICE' 'Stvarno smo bili dobri, čak i bolji od Rijeke, ali..'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.10.2017. u 11:33

 • Nesretan je bio trener Rudeša Inaki Alonso nakon 5:1 poraza od prvaka Rijeke u Kranjčevićevoj, kisel je bio osmijeh na njegovu licu.

  - Ovo je jako slično onome što sam doživio u Rijeci u prvoj utakmici. Tamo smo isto bili dobri, ali na kraju smo dobili četiri gola. Ovdje smo u prvom dijelu pokazali što znamo, a onda opet primili pet golova - rekao je Alonso, ponovivši još jednom da je njegova u prvih 45 mintua bila na visini zadatka.

  - Stvarno smo bili dobri, bili čak i bolji od Rijeke, ali u nastavku smo sasvim pali. Oni su nas dotukli s ta tri gola u 10 minuta, potonuli smo. Nismo u nastavak na teren izišli kao ista momčad, samo smo se branili, bili smo daleko lošiji nego u prvom dijelu. Ne znam zašto je to tako, je li to pitanje fizičke spreme, prejakog ritma u prvom poluvremenu. Morat ćemo analizirati zašto se dogodio takav pad. Ali, mi moramo nastaviti raditi i sljedećoj utakmici pokazati napredak.

   

  Rudeš neće imati stanku dugačku kao ostali klubovi jer u srijedu plavo-bijeli igraju odgođeni kup dvoboj. Suparnik je trećeligaš Vinogradar.

  - Želim da u toj utakmici pokažemo kvalitetu i ostvarimo rezultat, a onda ćemo se pripremati za Lokomotivu. Imamo manje dana pauze, ali ćemo je kvalitetno iskoristiti.

  Matjaž Kek, kao što je rekao i prije utakmice, nije želio nikoga 'podbosti', nikoga kritizirati. Mirno je komentirao susret, bez previše emocija.

  - Na kraju očekivano, ali ipak s previše problema u prvom dijelu. Onda smo kvalitetno korigirali stvari, naša je klasa došla do izražaja. Rezultat je možda malo previsok, ali ipak zaslužen.

   

  Zapravo, više je Keka oduševila reakcija njegovih igrača u nastavku susreta, no što ga je razočaralo prvih 45 minuta.

  - Kako smo u prvom dijelu stajali predaleko, tako smo u drugom dijelu bili potpuno u igri. I to je dobro, da su igrači tako reagirali, ušli smo u srce igre i kvalitetno poentirali.

   

  Novi problem je ozljeda Eleza?

  - Tanki smo u tom dijelu, ipak je na kraju igrao, ali nije izdržao čitavu utakmicu. Vidjet ćemo - rekao je Kek.