Hanza Media, sn ilustracija
MIŠLJENJE STRUČNJAKA

TRENERSKIM BARDOVIMA DINAMOVE ODLUKE JEDNOSTAVNO NISU JASNE 'Ne vidim baš ni najmanju činjenicu kojom bih objasnio zbog čega je i dalje trener Dinama'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2017. 01:03

Što hrvatski trenerski bardovi Miroslav Ćiro Blažević i Otto Barić kažu o tome treba li Ivajlo Petev ostati na klupi Modrih? “Trener svih trenera” Blažević jako je dobro prognozirao rasplet finala Kupa. Rekao ja kako je ona prvenstvena pobjeda Dinama u Maksimiru od 5:2 samo “duda varalica”, da je Rijeka favorit u finalu i da će uzeti duplu krunu.

- Nažalost, bio sam u pravu! Nije bilo tako teško, vidio sam kako se stvari odvijaju... - kaže nam Ćiro

Na “temu Petev” veli...

- Gledajte, teško je to pitanje, naročito za trenera koji govori o drugom treneru. Međutim, ne znam koji bi argument našao za njegov ostanak! Mogu pronaći samo one koji sugeriraju da ne može ostati.

Blažević je malo zastao pa nastavio.

- Što se mene tiče, neka ostane, ali ja ne vidim baš ni jednu, ni najmanju činjenicu kojom bih mogao objasniti zbog čega bi i dalje trebao biti trener Dinama. Imate li je možda vi? Dinamo nema rezultata, nema igre, a svi znamo je trener najvažniji. Prema tome, sve je tu jasno... - zaključuje Blažević.

Otto Barić će u uvodu kazati.

- Da odmah razjasnimo, nemam ništa protiv Peteva. Dinamo si je sam kriv zbog ovakve situacije, to je stvar uprave kluba. Možete li vi bilo kome objasniti da je Dinamo produžio ugovor s Petevom, a da čovjek ništa nije napravio!? Produžili su mu ugovor nakon zimskih priprema... Kako to objasniti?

Legendarni trener podvlači da je na temu Dinama u posljednje vrijeme kazao dosta stvari koje su se obistinile.

- Eto, kad je dolazio Sammir, rekao sam da to nije dobar potez. Isto tako nije mi bilo jasno zašto se s Petevom produžuje ugovor, na temelju čega, kojih rezultata? Ima tu još grešaka, tako da danas nemamo pravi Dinamo. Rijeka je bolja, to se zorno vidi, zasluženo je uzela duplu krunu. Dinamo je napravio toliko grešaka da se ništa drugo nije moglo niti očekivati, nije se moglo dogoditi ništa dobro.

Zagreb, 291112.
Bogoviceva ulica.
Nogometni treneri Otto Baric i Zvonimir Soldo na kavi sa prijateljima, u Bogovicevoj ulici u centru Zagreba.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX

Barić priča o maksimirskih potezima...

- Pogledajte ovaj slučaj s Ćorićem... Ne kažem da će Ćorić postati vrhunski svjetski nogometaš, ali svakako ima dosta toga kvalitetnog da može postati pravi igrač. A onda se tom Ćoriću uzme mjesto u momčadi dovođenjem Sammira. Što se onda može očekivati, stigne nezadovoljstvo, loša atmosfera. Nadalje, nisu valjda u Dinamu pomislilo da je ona 5:2 prvenstvena pobjeda neki pokazatelj? Pa Riječani su tu utakmicu odigrali u slavljeničkom raspoloženju. Onda je trener Kek povukao pravi potez, odveo je momčad u karantenu. Ma, Rijeka igra bolje, igra u prostor, ide uvijek na stvaranje šansi, Dinamo to ništa nema. Igrači Rijeke bolje trče, bolje se otkrivaju, bolje zatvaraju prostor. To je djelo trenera...

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Na konkretno pitanje treba li Petev ostati, Herr Otto veli:

- A zašto bi ostao? Postoji li ijedan razlog da ostane? Ma, da on. I još nešto... Stalno se emitira da nema trenera za Dinamo. Ima, ima Dinamo bi mogao dovesti, recimo, mlade Igora Cvitanovića ili Nikolu Jurčevića ako bi on htio postati samostalan trener. Jer, što će biti ako nakon, recimo, šest mjeseci sljedeće sezone u Maksimiru shvate da Petev nije za njih? Onda će tek biti problem.. - zaključio je Barić.

Linker
18. travanj 2024 10:32