Ronald Goršić/Cropix
USUSRET ISTRI

TRENERU HAJDUKA DOSADILA 'BUŠENJA I KRITIKE'! DAMIR BURIĆ JASNO PORUČIO 'Od kada sam došao nisam dobio pravu šansu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. prosinac 2019. 15:20

Hajduk ove nedjelje na Poljudu dočekuje Istru u sklopu posljednjeg kola jesenskog dijela HT Prve HNL.

Bjeli se trenutno nalaze na drugom mjestu, a tu bi mogli i prezimiti ako im se ostali rezultati poklope. S obzirom na to da je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom, Damir Burić zasigurno će htjeti pobjedu, kao uostalom i navijači koji su najavili svoj dolazak u velikom broju, iako će sjeverna tribina biti zatvorena.

Kakva je atmosfera u momčadi? Kako se osjećaju igrači?

- Atmosfera je jako dobra s obzirom da se bliži kraj sezone. Sezona je počela vrlo rano i siguran sam da igrači jedva čekaju otići na odmor. Već smo im dali plan što trbaju raditi za vrijeme blagdani, tako da će sigurno biti spremni u novoj godini - rekao je Burić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Prije toga treba uknjižiti tri boda. Koliko Istra može biti opasna?

- Pa da, to nam je važan cilj i velika želja. Želimo pobijediti Istru koja je vrlo dobra momčad i koja je protiv Rijeke bila pokazala kao čak i opasnija momčad, stvorili su puno šansi. Njihova pozicija i bodovi nisu realno stanje i sigurno se radi o jednoj kvalitetnoj momčadi.

Vi niste nikada komentirali suce, ali moramo vas pitati. Hajduk je u posljednjih nekoliko utakmca bio oštećen. Da su te odluke bile drukčije, možda bi i situacija na tablici bila drukčija?

- Ja mislim da ste to jako dobro analizirali. Imali smo toliko peha i nesreće. Mogli smo dobitiu penal u Zaprešiću, trebalki smo ga dobiti, ali to je tako. Protiv Osijeka smo primili dva neregularna gola, ali smo uspjeli pobijediti. I u Gorici smo primili gol iz zaleđa. Gubili smo tu bod, tu dva, tu tri... Onda su došle ozljede, nevolja ne dolazi sama. Ali mi se s tim nosimo i nikada se ne predajemo. Neke stvari ne možemo promijeniti

- Jurića nema zbog kartona. Kakva je situacija s ostalim igračima?

Posavec je i dalje ozlijeđen, Vuškovića nema. S Jurom smo odradili treninge, ali je i dalje pod znakom upitnika. Morat ćemo sačekati još jedan dan jer ne želimo s njim riskirati. Ostali su svi tu, protiv Istre imamo dobar sastav.

Kako vam je raditi u situaciji kada svi pišu da je Burić bivši? Očekujete li od novog sportskog diretkora da dobijete mandat?

- Ja sam profesionalac i kompletna koncentracija mi je na momčad i rad. Ja se neću mijenjati, te priče mi daju još više motivacije.

- Ostajete li trener nakon Istre?

To pitanje ste postavili krivoj osobi.

U kakvom ste odnosu sa predsjednikom Brbićem. Što vam je on rekao o vašem statusu i sportskom direktoru?

- Nije bilo nikakvih priča i dogovora. Predsjednik Brbić se očitovao, ja sam to primio na znanje i to je to. Ja sam fokusiran na utakmicu s Istrom.

Osjećate li da imate podršku u klubu ili se osjećate kao da ste na vjetrometini?

- Ove sezone bilo je svega, ja sam vidio od prvog trenutka je bila neka destrukcija u svemu. Ja mogu reći da od kada sam došao nisam dobio pravu šansu. Odmah su krenule kritike i "bušenje", ali vidjeli ste momčad koja se borila za vrh, ali opet je bila destrukcija. To je ovdje normalno, ja sam to prihvatio.

Tko vas je "bušio"?

- Ne bih ulazio u detalje. Vi to jako dobro znate, vi ste puno bolje upoznati s tim.

Stalno se nameće to da držite momčad na drugom mjestu, ali činjenice govore da ste osvojili manje bodova nego vaši prethodnici. Dio kredita ide vama, ali dio kredita ide i konkurentima koji pružaju slabije igre ove sezone.

- Na to smo se već osvrnuli. Bilo je tu kartona, ozljeda i situacija je mogla biti puno drugačija.

Jedan vaš najbliži suradnik nekidan je rekao "ubili ste Burića". Jesmo li vas "ubili"?

- Ma ne, ja sam uvijek bio maksimalno korektan s vama. Vi možete razmisliti jeste li vi bili korektni sa mnon. Meni je najvažnije da mogu svakog od vas pogledati i da možemo iskomentirati što je bilo dobro, a što ne.

Kad biste napravili rezime polusezone, koliko ste zadovoljni onim što je momčad učinila? Koliko je ekipa napredovala?

- Mi smo bili jako dobri, jedno vrijeme smo bili prvi na tablici. Pobijedili smo i Dinama. Sve pobjede bile su zasluženi i pružali smo dobre predstave. Primali smo malo golova, a davali ih jako puno. Ja sam imao dvije molbe kada sam dolazio. Htio sam da mi klub nađe napadača i da odradim pripreme. Ni jedno ni drugo nisam dobio, ali nastavili smo i dalje raditi s problemima na koje smo nailazili. Kreirali smo bezbroj šansi, ali nismo imali pravog napadača kao što druge momčadi imaju.

- Mi smo momčad u stvaranju. Izbacili smo Ljubića, Juranović je postao reprezentativac, Ismajli je postao najbolji branič Albanije, Simić je postao reprezentativac. Hajduk ne trpi ozljede i izostanke, ja se moram s tim nositi, ali ako malo vratimo sve unatrag svatko tko se imalo razumije u nogomet shvatit će da svaka momčad ima lošijih i bolji faza.

Što je nedostajalo Hajduku da raezultati budu bolji? Je li to napadač? I kako gledate na to da su u ovom razdoblju došli Bulos, Eduok i Jakoliš?

- To su sve igrači na krilnim pozicijama. Pogledajte primjerice Krstanovića koji zabija golove s 38 godina, mi nemamo takav profil igrača i moramo improvizirati. Na utakmici nitko ne utrčava na prvu stativu jer nemamo profil koji bi to trebao zadovoljiti i koji se tako zna ponašati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:48