screenshot
BIO MU JE TO NAJDRAŽI POGODAK

TRENUTAK KOJEG ĆE NAVIJAČI DINAMA ZAUVIJEK PAMTITI! JUNAK OTKRIO 'Ne vidiš navijače, oni tebe ne vide, ali ih čuješ kako navijaju i daju ti potporu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2019. 21:07

E baš nam je bilo drago što je Amer Gojak fenomenalnim pogotkom donio Dinamu Superkup. Zašto smo baš toliko sretni zbog njega? Ma zato što ga je sigurno stalno proganjao onaj promašaj protiv Benfice. Nekako je nakon tog promašaja u Lisabonu postao povučeniji, kao da mu je nestao onaj stalni smiješak na licu.

- Ove su nam sezone ambicije velike: dupla kruna i grupna faza Lige prvaka. Nadam se da ćemo to i ostvariti - kazao nam je Gojak.

Dosta se špekuliralo o njegovu mogućem odlasku ovog prijelaznog roka. Hoće li se to dogoditi?

- Imam ugovor još tri godine s Dinamom. Tu su moj otac i ljudi koji brinu o svemu. Na meni je samo da iz utakmice u utakmicu igram što bolje te da pobjeđujem s Dinamom.

Nakon tih uvodnih rečenica zamolili smo ga da nam poreda pet svojih najvažnijih pogodaka u Dinamu. Jer bilo ih je itekako važnih. Evo kako izgleda Amerova rang-lista.

- Najvažniji mi je protiv Spartaka iz Trnave na Maksimiru! Bio je pogodak koji je gurnuo Dinamo u europsko proljeće koje je bilo san mnogih navijača našeg kluba. Često razmišljam o tom pogotku, onoj magli i atmosferi. Ne vidiš navijače na tribinama, oni tebe ne vide, ali ih čuješ kako navijaju i daju ti potporu. Definitivno najdraži pogodak.

Drugi mu je po redu subotnji protiv Rijeke na Maksimiru.

- Volim igrati takve utakmice, imamo 90 minuta u kojima se borimo za trofej. Silno sam ponosan na taj pogodak jer nam je donio još jedan trofej, ali i omogućio da pobjednički otvorimo sezonu od koje puno očekujemo.

Treći je onaj protiv Anderlechta u Bruxellesu.

- Bitna nam je bila ta utakmica jer smo znali da ne smijemo izgubiti. Izet je zabio za 1:0, moj je pogodak došao kada se utakmica lomila i gurnuo nas prema bodovima.

Koprivnica, 190419. 
Gradski stadion. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, 
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Amer Gojak.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Četvrti je onaj protiv Lokomotive jer mu je to bio prvijenac za Dinamo.

- Obožavam Dinamo i puno mi je značio trenutak kada sam zabio svoj prvi službeni pogodak za klub. Bila je zadnja utakmica sezone, igrali smo protiv Lokomotive. Zabio sam ga početkom drugog poluvremena i ostvario san.

Na petom mu je mjestu više golova protiv Cibalije.

- Ponosan sam na utakmicu protiv Cibalije kada sam zabio četiri pogotka i ušao u klupsku povijest jer je malo igrača u dresu Dinama zabilo četiri pogotka na jednoj utakmici. I svi su mi jednako dragi - zaključio je Gojak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 20:31