Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
LIJEČNICIMA NIŠTA NIJE SPORNO

TRI VIROZNA HAJDUKOVA IGRAČA ZASTUPA ISTA MENADŽERSKA AGENCIJA - JE LI SVE SLUČAJNOST? Evo koja smo pitanja postavili Brbiću, čekamo odgovore...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. veljača 2020. 22:50

Tercet viroznih igrača Hajduka, Mijo Caktaš, Darko Nejašmić i Jakov Blagaić, trebao bi se treningu vratiti u utorak, službena je informacija liječničke službe s Poljuda. Koliko će biti spremni za subotnji dvoboj protiv Gorice, vidjet će se tijekom tjedna. Caktaš je u virozi bio još od utorka, kasnije mu se priključio Nejašmić, dok je Blagaić imao najblaži oblik viroze s najlakšim posljedicama i najkraćim izostankom s treninga.

Viroza s povišenom temperaturom bila je razlog zašto u Koprivnicu nisu putovali Caktaš, Blagaić i Nejašmić. Sva trojica su se borili s istim zdravstvenim problemom, ali ne bi priča bila toliko zanimljiva da nema podudarnosti što svu trojicu zastupa ista menadžerska agencija. Tercet je obolio u istom tjednu i to u trenutku kada najvrijedniji igrač iz Agencije grije klupu... Ali, nema sumnje, razvidno je iz liječničkih nalaza da ih je viroza odvojila od treninga i utakmice.

Od trojice viroznih, Caktaš je najviše nedostajao Bijelima prošle subote. Ali nije prvi put da je zdravstveno nesposoban. U kolovozu 2018., pred utakmicu s Belupom u Koprivnici, također je Caktaš osjetio da ga zdravlje ne služi najbolje. Srećom, vratio se treninzima čim je Kopić smijenjen u prvenstvenoj stanci tjedan dana kasnije. Vulić mu je pritom vratio i kapetansku traku, ali idilični odnos potrajao je mjesec i pol dana.

Veliki hendikep

Ozlijedio se Caktaš na kup-susretu u Šibeniku i potom je trebalo ići na gostovanje u Veliku Goricu.

- Za liječnike su neki spremni, ali ipak ne idu - zagonetno je tada kazao Vulić.

Nije imenovao tko je u pitanju, tko nije htio ići na gostovanje u Turopolje, ali činjenica jest da je Miji Caktašu uzeo kapetansku traku predavši je Juranoviću pred igračima uoči poljudskog dvoboja s Interom dva tjedna kasnije kada se oporavio ‘fantazist iz Dugopolja’. Dolaskom Oreščanina preporodio se Caktaš postavši prvi strijelac lige, ali ozlijeđen je ušao u sezonu. Nitko nije maltešku Gziru držao kao protivnika gdje će nedostajati klasa Caktaša, međutim, dogodilo se tragično povijesno ispadanje bez prvog strijelca HNL-a na terenu. U Koprivnici prošle subote ponovno nije bilo Caktaša i Hajduk je opet izgubio utakmicu. Kada nema, uz Eduoka, najskupljeg među Bijelima, osjeti se u igri i na rezultatu.

Caktaš je najbolji strijelac Hajduka i ove sezone, bit će veliki hendikep za Tudora ako dođe u situaciju koju su prošli njegovi prethodnici, da Caktaša nema kada ga najviše treba i to ne samo u jednoj utakmici.

ČETIRI PITANJA ZA BRBIĆA KOJA VAPE ZA ODGOVORIMA

Za kraj i podatak da smo predsjedniku Brbiću postavili četiri pitanja uz temu. Sačekat ćemo odgovor, u nedjelju nije stigao. Dakle...

1. Kako vi kao predsjednik Uprave komentirate činjenicu da su tri igrača koje zastupa ista menadžerska agencija oboljela pred utakmicu u Koprivnici?

2. Je li istina da menadžerska agencija Nejasport trenutačno ima najviše igrača u Hajduku?

Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

3. Kako ćete u budućnosti preventivno djelovati da se ne dogodi da igrači iz iste menadžerske agencije odjednom imaju zdravstvene probleme i nisu sposobni igrati utakmicu?

4. Imaju li još neke menadžerske agencije više igrača (više od dva) u Hajduku?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:43