Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PREPUN VJERE

TRPIO JE TEŠKE OZLJEDE I RUŽNE UVREDE, ALI ZA RIJEKU JE SPREMAN Dinamov Vatreni: 'Uvjeren sam da ćemo pozdravljati navijače kao veliki pobjednici!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2016. 13:21

Što pred današnji veliki derbi kaže hrvatski reprezentativac Josip Pivarić?

- Već dugo čekamo ovu utakmicu. Svakako se radi o najvećem derbiju HNL-a. Mi smo spremni, vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem izdanju, jer smo u posljednje vrijeme podigli formu. Uvjeren sam da ćemo danas izgledati odlično, da ćemo u utakmicu ući prepuni energije i ogromnog motiva. Zanimaju nas isključivo tri boda. Sve ćemo napraviti za trijumf - kaže Pivarić.

Modri su ipak u mnogo težoj situaciji nego Rijeka. U borbi za titulu, momčad Matjaža Keka sigurno ne bi imala ništa protiv da završi neodlučeno. Pobjeda im donosi ogroman odmak od Modrih, gotovo bismo rekli da im ona širom otvara vrata prema naslovu. Dinamo je pod imperativom, mnogo većim nego gosti koji i porazom ostaju na tri boda prednosti.

- Jasno jest da su oni u lagodnijoj situaciji. Međutim, ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Nekako se ovaj današnji derbi predstavlja kao nekakvo finale, kao jedna utakmica koja donosi ili oduzima naslov. Ipak, nije tako. Gledam i u drugim ligama širom Europe, prvenstva se osvajaju na tzv. malim utakmicama. Neće prvenstvo danas biti odlučeno. No, da skratim, bez obzira na sve, naša je želja jasna, idemo pobijediti Rijeku, smanjiti razliku na tri boda, te onda čekati njihov kiks ili sljedeći derbi.

Rijeka je najopasnija na desnoj strani, tamo su Ristovski i Vešović, vi ćete ih dočekivati i pokušati zaustaviti. Hoćete li uspjeti?

- Zaista igraju dobro ove sezone, radi se o jako dobrim igračima. Međutim, vjerujem da se neće naigrati u Maksimiru, da ćemo pobijediti i u tim okršajima. Ali najvažnije je naravno da mi danas trijumfiramo i da se približimo Rijeci. Naša igra je napredovala, atmosfera je odlična, dakle, imamo pravi biti veliki optimisti.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Je li vam drago što s druge strane nema kažnjenog Franka Andrijaševića?

- Nije mi drago, što bi mi bilo drago? Zapravo, uopće ne razmišljam o tome. Sigurno je da Andrijašević mnogo znači da momčad Rijeke. Donio im je dosta bodova ove sezone. Možda je dobro za nas da ne igra, ali i da igra, mi bismo imali isti cilj za koji sam uvjeren da ćemo ga ostvariti.

Pivarić je zaključio...

- Jako je bitno da se zaista dižemo u formi. Pogledajte utakmicu s Interom. Ona je dokaz se u formi nije podiglo desetak igrača, već kompletna momčad, baš svi. To vam tako i inače ide. Kad momčad pada u formi, padaju svi, a kad se diže u formi, onda također svi napreduju. Mi smo sad u naletu, sretni smo zbog toga. Ta činjenica me puni velikim optimizmom i uvjeren sam da ćemo danas pozdravljati naše navijače kao veliki pobjednici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 21:31