Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MODRI MERCATO

TRŽNICA JE 'OTVORENA'! AJAX I MONACO U LOVU NA DINAMOV DRAGULJ Modri će ga pustiti za 15, a dva igrača već su odbili ponude teške osam milijuna eura!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. prosinac 2019. 09:09

Pred Dinamom je još utakmica s Rijekom, a nakon nje krenut će ona druga i duga zimska utakmica. Igrači će na odmor, ali neće nestati iz fokusa i priča o transferima. Mnogi Dinamovi nogometaši su skrenuli pozornost na sebe, moglo bi u Maksimiru ove zime biti prometno. Olmo, Petković, Oršić, Livaković... to su oni koji se najčešće spominju u kontekstu odlazaka, pa u drugom “redu” Gojak, Moro, Stojanović, Marin...

Spominju se i razna imena onih kojih bi se sam klub mogao riješiti neovisno o transferu, ali o tom potom, bit će još kombinacija, razgovora i pregovora do starta drugog dijela sezone.

Ono što je očito, iako je lista igrača koji bi mogli otići pozamašna, mnogima se ipak ne žuri iz Dinama. Naime, dosta je tu igrača koji žele igrati na Euru u lipnju, izboriti mjesto u svojim reprezentacijama, a u toj nakani odlazak na zimu, u momčadi koji su već formirane i ne mogu jamčiti minutažu, može biti korak naprijed. Pa koliko god proljeće u HNL-u možda i ne nudi igrački napredak, ipak nosi određenu sigurnost, onima koji su ionako u prvom Bjeličinu planu.

Soccer Football - Champions League - Group C - Shakhtar Donetsk v GNK Dinamo Zagreb - Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine - October 22, 2019  GNK Dinamo Zagreb's Nikola Moro in action with Shakhtar Donetsk's Ismaily   REUTERS/Gleb Garanich - RC1385498DA0
Reuters

A da doista mnogi ne žele pobjeći iz Maksimira, govori i informacija koja stiže iz krugova izvan maksimirskih hodnika. Dakle, pisalo se već da je Poljak Damian Kadzior odbio ponudu iz američkog MLS-a.

Kadzior je pred kraj polusezone jedan od najboljih Dinamovih igrača, zabija i asistira, sad je već stalni poljski reprezentativac i jedan od tih koji razmišljaju kako će iz Dinama biti bliže popisu za Euro nego da ode u “egzotiku”. Uostalom, niti on niti Dinamo nisu bili baš zainteresirani za ponudu iz MLS-a, nije to, koliko čujemo, bio novac od kojega se “pada na stražnjicu”. No, nije Kadzior jedini koji je imao ponudu iz SAD-a, priliku za odlazak preko “velike bare” dobio je i Mislav Oršić.

Jedan je klub, navodno, bio spreman Modrima platiti oko šest milijuna eura za Oršića (po nekim informacijama radi se o istom klubu koji je za Kadziora i Oršića htio “iskeširati” nešto manje od osam milijuna, ali neki izvori tvrde da su u pitanju različiti klubovi). No, niti je Dinamo svog ponajboljeg igrača htio prodati za taj novac, niti je sam Oršić bio za taj transfer.

MLS i daleke destinacije mu trenutno nisu opcija, Oršić stalno ponavlja kako uživa u Dinamu i ostvaruje snove, odavde će sigurno lakše do Dalićeva popisa za Euro nego iz Amerike.

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka GNK Dinamo protiv Manchester Cityja. 
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Pogotovo što Oršića, kako čujemo, prate i neki klubovi iz Njemačke i Engleske, međutim, ako baš ne dođe neka senzacionalna, “nemoralna” ponuda, Oršić će do ljeta ostati u Dinamu. A dok se čeka što će biti s Danijem Olmom, moglo bi se nešto “dogoditi” s Nikolom Morom. Mladog veznjaka, kojega je Bjelica ove jeseni često koristio na Ademijevoj poziciji, prate mnogi klubovi, a posebno ozbiljno zadnjih se dana spominju Ajax i Monaco.

Bili su ljudi iz tih klubova i na utakmici protiv Manchester Cityja upravo zbog More, znaju gabarite, odnosno da Dinamo za Moru želi petnaestak milijuna eura, možda bi pristali na koji milijun ispod.

Hoće li ta cijena privući ili udaljiti spomenute klubove, možda i neke druge? Još je prerano za konačnu odluku, prelazni rok službeno nije ni počeo, prvi mačići ionako se često bacaju u vodu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:55