Split, 23. svibnja 2013. godine: Nekoliko tisuća navijača dočekalo je na zapadnoj tribini oko 5 sati ujutro igrače i stručni stozer Hajduka nakon osvajanja Kupa
 Foto: Josko Ponos/ CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

TUDOR JE ŽELJA NAVIJAČA, ALI ON SE NEĆE VRATITI PRIJE NO ŠTO SE ISPUNI JEDAN UVJET Priča se i o izborniku koji je navijač Hajduka (a nije Dalić)

Hoće li se Hajduk, ako ne pobijedi Osijek u nedjelju, odlučiti za promjenu trenera?
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 06. studeni 2019. 13:37

Otkako su se “bijeli” u subotu navečer vratili iz Zagreba, odmah poslije poraza u prvenstvu od Gorice, glavna neizvjesnost na Poljudu je bila tko će voditi prvi trening, onaj u ponedjeljak poslijepodne. Međutim, ništa se posebno nije dogodilo, trener Damir Burić je poveo trening i pripreme za susret protiv Osijeka, što je u krajnjoj liniji jedino logično.

Sada se rade analize što je to zapelo u maršu Hajduka prema prvom mjestu, jer su mnogi još uvijek zaneseni kako su “bijeli” u stanju i s ovim igračkim kadrom, ali navodno s boljim trenerom, voditi ravnopravnu borbu s Dinamom. Na Poljudu su vrlo zatvoreni, jer znaju da “sve što kažu - kako je uobičajeno u krimi filmovima - može se upotrijebiti protiv vas”.

No, navijači imaju svoje kombinacije, jedna od njih je povratak Igora Tudora na klupu, zato što je “Igor uno di noi”, ali je teško vjerovati da bi se on prihvatio posla, a da prethodno ne zatraži odlazak nekih zbog kojih je napustio Poljud prilično naprasno.

A još veća fantazija odnosi se na želju angažmana Matjaža Keka, s obzirom na to da se on od davnina predstavlja za osvjedočenog navijača Hajduka, pa se tako zaziva eventualni kiks reprezentacije Slovenije i odlazak Keka s mjesta izbornika. Kao da Kek nije naučio hrvatsku lekciju u Rijeci, tamo gdje je objektivno klub uređeniji i bolje vođen od Hajduka.

Može se zaključiti da će trener Burić i dalje voditi momčad, to je i prirodno, jer ako već Marin Brbić ima zle namjere prema aktualnom treneru, onda je najbolje vrijeme da ih realizira poslije susreta s osječkim prvoligašem, jer tada dolazi stanka zbog reprezentativnih obveza i utakmice Hrvatska - Slovačka na Rujevici.

Linker
20. travanj 2024 13:07