Paun Paunovic / CROPIX CROPIX
VRIJEME BRZO CURI

TUDORU NAJKASNIJE SLJEDEĆI TJEDAN TREBAJU POJAČANJA Mario Stanić morat će brzo dovesti nove igrače, zimski prijelazni rok njegov je prvi test!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. siječanj 2020. 18:15

Velika se priča stvorila oko toga koje bi igrače Hajduk ove zime mogao dovesti za pojačanje momčadi, zato smo malo posegnuli za transferima iz bliske prošlosti, da se vidi koga je sve Hajduk doveo u zadnjih pet zimskih mercata.

Najzvučnije ime bio je Mijo Caktaš prije dvije godine, a te iste zime, 2018., u Beleku se Bijelima priključio i Stelianu Filip, rumunjski lijevi bek iz Dinama Bukurešt koji je doveden s najavom da je riječ o “povremenom reprezentativcu svoje zemlje” i za kojeg je plaćena odšteta od 500.000 eura uz plaću od 18.000 eura mjesečno, kako su navodili rumunjski mediji. Što je Filip napravio u Hajduku, najbolje govori činjenica da su ga Bijeli za godinu dana besplatno pustili u redove tadašnjeg rumunjskog prvoligaša Calarasija.

Malo je igrača Hajduk dovodio preko zime, a jedan je od njih primjerice Uzbekistanac Abduholikov, kojeg je Tudor testirao u turskoj Lari 2014. i potom primio u bijelo jato. Ali i taj je napadač s egzotičnog tržišta Azije bio tek jedan od prolaznika na Poljudu, kao i mnogi posljednjih sezona. Poglavito se ova tvrdnja odnosi na zimski mercato, jer Hajduk je zimi uglavnom prodavao, a igrače dovodio besplatno ili na posudbu. Međutim, ni s novcem se nije dovelo prave (Rumunj Filip), a kamoli bez novaca.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Tko se od pridošlica iz zimskih prijelaznih rokova pokazao pojačanjem? Mijo Caktaš u svakom slučaju. Obrazac povratka nekadašnjih igrača Hajduka potvrdio se kao jedan od najboljih poslova za Bijele. Ulaganje u rezultat, tako bi se mogli nazvati ovi potezi, jer rijetki su se kasnije prodavali, međutim klub je tražio bolji rezultat za konačni plasman i zbog toga su se bivši hajdukovci vraćali na Poljud.

Jasno, pritom su oživljavali svoje uspavane karijere, a nisu imali ni odštete koje bi priječile povratak. Zato, poznavajući iskustva iz bliske prošlosti, bit će zanimljivo ispratiti što će uraditi Stanić u dovođenju pojačanja ove zime. Da Tudoru i navijačima ne bude hladno oko srca...

Linker
20. travanj 2024 05:26