OBJAVA HNS-A

TUGA I RAZOČARANJE U PARKU MLADEŽI NAKON ODLUKE HNS-A Split ostao bez licence za prva dva razreda HNL-a i seli se u Treću ligu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2017. 16:42

Hrvatski nogometni savez je donio odluku o licencama za iduću godinu. Riječ je o Uefinim licencama, licencama za igranje u 1. HNL, kao i za 2. HNL. U priopćenju HNS-a stoji i popis uvjeta koje su klubovi morali zadovoljiti kako bi ispunili kriterije i dobili pravo nastupanja u nekom natjecanju. Tako su uvjeti za Uefinu licencu, kao i za igranje u prvom i drugom razredu hrvatskog nogometnog prvenstva, sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

Navedene kriterije su zadovoljili, što se igranja u Europi tiče, Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek i Slaven Belupo. Licencu za nastupanje u Prvoj ligi su, između ostalih, dobili i novopečeni prvoligaš Rudeš te drugoligaši Gorica, Zagreb i Solin.

Prema najnovijoj obavijesti koju je odaslao Hrvatski nogometni savez, a koja je osim Komisije za licenciranje provela i Žalbeno tijelo za licenciranje RNK Split nije dobio licencu za 1. i 2. HNL u sljedećoj sezoni, što bi trebalo značiti da će igrati tek Treću ligu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:28