Foto: HNK Rijeka / Foto: HNK Rijeka
STROJ ZA GOLOVE

TUŽNA VIJEST ZA HRVATSKI NOGOMET! Umro je najbolji strijelac u povijesti Rijeke, miljenik navijača koji je više puta rekao NE moćnicima iz Beograda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2020. 19:40

Nogometni klub Rijeka oprašta se od Boška Bursaća, najboljeg strijelca u povijesti kluba, koji je u srijedu preminuo u 75. godini u nizozemskom gradu Arnhemu gdje je živio.

Rođen je 1945. u Bosanskom Grahovu, u Rijeku je stigao 1964. iz Proletera iz Zrenjanina te u 179 službenih utakmica zabio 90 golova. Njegove rečenice: "Kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru" bile su dovoljne da kod navijača dobije poseban status iako nije bio rođeni Riječanin.

Dobre igre nisu prošle nezapaženo, Bursać je u sezoni 1971./1972. dobio nagradu "Zlatna zvjezdica", priznanje Sportskih novosti za najboljeg igrača u Drugoj ligi. Rijeka u kvalifikacijama nije uspjela ostvariti plasman u Prvu ligu i bila je to posljednja sezona Bursaća u dresu Rijeke okončavši je s okruglih 90 pogodaka.

Nije htio ranije prihvatiti ponude koje su mu stizale iz Partizana i Crvene zvezde, a kasnije je još igrao za Zagreb i Vitesse.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:54