HNL

Tužni Ivan Perišić: 'Ispričavam se čitavoj Hrvatskoj, moja glupost usmjerila je utakmicu'

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.10.2013. u 08:15

 • Dugo su hrvatski nogometaši u svlačionici ispijali “gorki napitak” , prema autobusu su odlazili pognute glave. Mnogi od njih samo su odmahnuli novinarima i šutke prošli dalje. Poput recimo Manđukića, Lovrena, Strinića, Vukojevića ...

  Ivanu Perišiću vjerojatno je bilo najteže, njegova pogreška usmjerila je utakmicu, Belgija je povela. On se prije svega ispričao - svima.

  - Ispričavam se navijačima, suigračima cijeloj hrvatskoj javnosti. Primili smo gol nakon moje glupe pogreške, što je usmjerilo susret. Zahvajujem suigračima što su me podržali u svlačionici , što su me cijelo vrijeme tješili.

  Mislim da Belgija u ovoj utakmici nije bila bolja od nas, ali je pobijedila nakon te dvije pogreške - kazao je Perišić.

  Dok se Nikola Kalinić tješio snagom Belgije.

  - Izgubili smo od velike momčadi, iako nismo uopće loše krenuli u utakmicu. Presjekao nas je taj prvi gol i poslije se bilo teško vratiti. Idemo se okrenuti Škotskoj, vjerujem da ćemo kvalifikacije završiti pobjedom. Kako dalje? Ne znam, tu su ljudi koji odlučuju o tome, mi samo moramo pobijediti Škotsku, to je naš posao.

  Vedran Ćorluka bio je sinoć kapetan, sigurno neće tu čast pamtiti po dobrome.

  - Ušli smo jako dobro u utakmicu do tog prvog gola. Ništa, moramo skupiti glave izvući što najbolje od momčadi. Izgubili smo od boljega, ne preostaje nam drugo nego se okrenuti Škotskoj.

  Što se tiče zvižduka i povika “Štimac odlazi”, mogu samo reći da zahvaljujem tim ljudima što su došli. I mi i izbornik htjeli smo najbolje, ali nismo uspjeli.

  Na pitanje misli li da je i dalje Štimac taj koji bi nas trebao odvesti u Brazil Ćorluka je kazao:

  - Mi nismo loše igrali, vjerujem da ćemo sa Štimcem u Brazil, mi igrači smo ti koji moramo vjerovati da je naš izbornik taj koji će nas tamo i odvesti.

  Prošao je i Darijo Srna, službeni kapetan reprezentacije, koji sinoć nije igrao, rekao je i on svoje:

  - Nema vremena za kuknjavu. Moramo se skupiti i u Škotskoj odigrati što bolje i pobijediti.