Ademi
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
VRUĆA TEMA

U DINAMU ODBILI MILIJUNE ZA SVOG VOĐU, ALI HOĆE LI GA USPJETI ZADRŽATI? Iskrena poruka 'Modrog Tottija' oduševila je sve navijače

KAPETAN MODRIH U Maksimiru ga vide kao vođu momčadi koja se tek kompletira i zasad ga žele zadržati u klubu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2018. 20:23

Arijan Ademi svakako je jedna od najvrućih Dinamovih priča u ovom trenutku. Ponuda Lillea od pet milijuna je jasna i konkretna, Dinamo ga zasad ne želi pustiti jer u Ademiju u Maksimiru vide vođu ove nove momčadi koja se tek kompletira u svlačionici pod jugom. Protiv Hapoela u prvoj utakmici bio je maestralan, pomalo i nepravedno ostao je u sjeni Mislava Oršića, ali dobro, bolje da se “svađaju” tko je bio (naj)bolji nego tko je bio lošiji.

Do kraja

Što će, dakle, biti s Ademijem, hoće li otići, kako, u biti on razmišlja? Jasno da svaki igrač želi “stepenicu više”, odlazak u Francusku to bi svakako bio taj iskorak. Financijski da i ne pričamo. Međutim, Ademi nije tip koji će inzistirati na odlasku, koji će biti vidljivo nezadovoljan ako ga klub ne pusti. Uostalom, kad se lani vraćao nakon dvogodišnje suspenzije, više je puta ponovio:

- Dinamo je za mene napravio puno, bio je klub uz mene čitavo vrijeme, pružao mi je podršku svih vrsta, nije mi raskinuo ugovor. U ovom trenutku ne zanima me ništa nego Dinamu vratiti sve što mi je omogućio, sad bih potpisao doživotni ugovor!

Zbog svega toga jasno je zašto Ademija priča oko Lillea nije toliko uzbudila, iako ga, naravno, golica. Sasvim prirodno i pozitivno, pa kakav bi bio igrač da nema sportskih ambicija i motiva? I, iz kolopleta svega toga rodila se ta ideja oko doživotnog ugovora Arijanu Ademiju. Dakako, ne mora “papir” značiti da će Ademi doista biti doživotno u Maksimiru, ali je u njemu i simbolika, dokaz da ga klub cijeni, da računa s njime, ugovor bi bio izdašniji nego ovaj aktualni, Ademi postao možda i najplaćeniji igrač u sadašnjem kadru. Kako netko reče, bio bi Ademi “Dinamov Totti”, jasno, ne po stilu igre, već po vjernosti klubu i statusu. Ništa još nije gotovo ni formalizirano, tko zna, možda na kraju Dinamo i prihvati ponudu pa Ademi ode u Lille, ali nekako nam se čini da je ova opcija s novim ugovorom svima prihvatljiva.

- Ademi? On je apsolutno važan igrač, jedan od najvažnijih u mojim planova, ali vidjet ćemo i u razgovoru s njim koje su mu želje. Meni se čini da on želi ostati u Dinamu. To je stvar klupske uprave, kako će ona procijeniti situaciju i što će odlučiti, ali za mene kao trenera Ari je sigurno jedan od najbitnijih ljudi - rekao je trener Nenad Bjelica, uoči puta u Izrael.

Moramo sa 100%

A što kaže sam Ademi? Znamo da igrači ne vole previše pričati o tim temama, kad se spominju ponude i transferi, nije ni Dinamov kapetan bio baš rječit. Ali je potvrdio da nema ništa protiv ostanka u Dinamu.

- Ne želim o tome previše pričati, čeka nas utakmica, pustimo sad to... Ali, želim ostati. Tu sam, glavom sam u Dinamu, vidjet ćemo što će biti narednih dana - rekao je Ademi uoči uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv Hapoela.

Moramo priznati, teško je zamisliti da je Ademi u Izraelu mogao odigrati zadnju utakmicu za Dinamo, ili jednu od zadnjih. Nije tako ni djelovao. “Dinamov Totti”? Tko zna, moguće je, idući dani donijet će neki rasplet i konkretizaciju priče oko tog doživotnog ugovora. Možda se i Lille ponovno javi, znamo koliko je prevrtljiv prijelazni rok!

Linker
16. travanj 2024 15:20