Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
'STVARA SE KRIVA SLIKA'

U DINAMU PODIGLI GLAS NEZADOVOLJNI MEDIJIMA 'Pišete gluposti, puna mi je kapa! Rijeka sjajna, Hajduk odličan, Osijek izvanredan? Mi smo 4 boda ispred'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2017. 21:25

Direktor Dinama Tomislav Svetina uvijek je miran, govori odmjerenom brzinom i glasnoćom; izgleda kao da ga ništa ne može izbaciti iz takta. Međutim, jučer je, eto, malo podigao glas.

- Zaista mi je već puna kapa tih priča koje se pojavljuju u medijima o treneru Goci Sedloskom. Uopće ne želim komentirati te gluposti, ali, eto, da vam kažem kad stalno izlazi u medijima, riječ je o čistoj novinarskoj fikciji. Priče nema, priča ne postoji - kaže Svetina.

Nije baš zadovoljan tretmanom koji maksimirski klub u posljednje vrijeme ima u medijima.

- Zamislimo da ljudi ne gledaju utakmice, ne bacaju pogled na ljestvicu HNL-a. Zamislimo da samo čitaju medije, da su im ti tekstovi jedini izvor informacija. Pa zaključili bi da je Dinamo četvrti na ljestvici! Rijeka je sjajna, Hajduk odličan, eto, dogodio se taj poraz u Osijeku, ali dogodi se... Osijek je izvanredan, nikad bolji. A Dinamo je slab, loš, nije to to. A mi ispred Rijeke četiri boda, ispred Hajduka šest, a Osijeka sedam!

Onda je direktor u priču ubacio neke brojke od posljednjih godina.

- Ništa ne želim prejudicirati, ali u slijedećem smo kolu favoriti protiv Intera i nadamo se pobjedi. Naravno, treba sve to pokazati na terenu, ali ako pobijedio Inter, nakon prve četvrtine prvenstva imat ćemo 25 bodova. Za usporedbu, u sezoni 2015/16. imali smo 19 bodova nakon 9 kola, prošle sezone također 19, 2012/13. 20 bodova, 2013/14. 20 bodova... Da sad ne idemo dublje u povijest, jedino smo u sezoni 2014/15. imali tih 25 bodova nakon 9 kola. To su činjenice. Pa mi zaista nije jasno da nekome uopće može pasti na pamet tražiti nasljednika Mariju Cvitanoviću. Eto, morao sam to kazati jer ta cijela priča nije normalna.

Za kraj je želio dodati još nešto.

- Kad je Dinamo u pitanju, nikad nije dobro. Sad imamo rezultat u HNL-u, ali sad će se tražiti umjetnički dojam. Uvijek je tako, Dinamo se stalno ocjenjuje drukčije od ostalih. Uz dužno poštovanje, mislim da to u konačnici nema smisla, stvara se kriva slika, koja je uvijek uglavnom negativna - zaključio je Svetina.

Da, mi ćemo još dodati da Dinamo nakon 8. kola ima i najbolju gol-razliku, zabio je 20 pogodaka, primio samo četiri. Sve su to činjenice o kojima se uistinu ne raspravlja. Nadalje, Dinamo je nadigrao Hajduk u Maksimiru, slomio Rijeku na Rujevici, jedini neodlučeni rezultat ostvario je u Gradskom vrtu protiv Osijeka. Kad je HNL u pitanju, Dinamo jest dominatan, to zorno pokazuje i ljestvica. Međutim, ono što je u javnosti i medijima pokvarilo sliku Modrih u dosadašnjem dijelu sezone ne leži u njihovoj igri u HNL-u; Modri su ispali iz Europe protiv kvalitativno slabije momčadi, albanskog Skënderbeua. Nakon takvog neuspjeha logično jest da se postavljaju neka pitanja.

Zagreb, 030417.
Konferencija za medije direktora NK Dinamo Tomislava Svetine i Arijana Ademija povodom ublazavanja kazne UEFA Ademiju u hotelu Hilton.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Konačno, ako malo zavirimo u arhivu, svih ćemo tih silnih sezona modre dominacije, osim posljednje, nailaziti na izjave iz Maksimira koje su govorile da je Dinamo fokusiran na Europu, a naslovi u HNL-u uzimali su se zdravo za gotovo. Iz tog je razloga cijela priča oko Dinama, bez obzira na pobjede u HNL-u, dobila neki negativan predznak. Pa kad se tome još doda odlazak jednog od najboljih, Juniora Fernadesa, eto načina da se pokvari užitak prvog mjesta u domaćem prvenstvu.

S druge strane, ako ćemo zaklopiti stranicu te crne europske priče i otvoriti novu, koja je svijetla i bijela, osim prvog mjesta na ljestvici treba naglasiti i da su se u dosadašnjem dijelu sezone posve afirmirali mladi dečki Olmo i Moro, da se na velika vrata vraća Fiolić, da se polako pokušava vratiti Henriquez, da se nakon ozljede u pravoj formi vratio Benković, da je Sosa iskoristio svaku rijetku priliku koja mu se pružila...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:45