REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
NADARENI VEZNJAK

U DINAMU SE NIJE PREVIŠE NAIGRAO, A SADA JE SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE 'Bilo je lijepo, ali, da se samo mene pitalo, ne bih se niti vraćao na Maksimir'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. siječanj 2019. 11:56

Jedino novo ime ove zime na Kajzerici zasad je Bojan Knežević (21), nadareni vezni igrač koji je drugi put došao iz Dinama na posudbu. Knežević je i prošle zime pojačao Lokose dolaskom iz Maksimira, onda se ljetos vratio u Maksimir, no nije se u Dinamu baš naigrao i odlučio se za povratak u Lokomotivu. Javio nam se s priprema u Medulinu.

Nisam odlučivao

- Odlično radimo, sad smo već u završnoj fazi, a budući da prvenstvena stanka nije duga, intenzitet vježbanja nije bio tako jak kao u dužim pripremama. Na Kajzerici se odlično osjećam, s ovim sam dečkima bio i proljetos, dobro se poznajemo i vjerujem da ću pomoći Lokomotivi da u drugom dijelu prvenstva zadrži visoku poziciju na ljestvici i nastavi s kvalitetnim igrama. Lokomotiva je bila hit prvog dijela sezone i jasno je da u klubu očekuju potvrdu dobrih jesenskih igara i rezultata - kaže Knežević.

Zagreb, 150418.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 29. kola HT Prva hrvatska nogometna liga,
NK Lomomotiva - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Bojan Knezevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Kako to da ste se opet odlučili doći na Kajzericu?

- Iskreno, da se samo mene pitalo, ne bih se ljetos ni vraćao u Dinamo, nego bih ostao u Lokomotivi! Međutim, nisam samo ja odlučivao o tome, i nakon brojnih razgovora odlučeno je da se vratim u Maksimir. Da ne bi netko u Dinamu možda nešto pogrešno protumačio, ističem da sam bio vrlo zadovoljan ove jeseni u Maksimiru. Odigrao sam pet-šest utakmica, dobio sam priliku u jakoj konkurenciji i sve je bilo u najboljem redu do ozljede gležnja prije utakmice s Fenerbahčeom. Morao sam pauzirati dva mjeseca, ispao sam iz ritma treninga i utakmica, a kad sam se oporavio, odigrao sam za B momčad dvije utakmice u Engleskoj. To me nije zadovoljavalo, pa sam se odlučio opet vratiti na Kajzericu. Lokomotiva je, ponavljam, vrlo kvalitetna momčad i imamo mnogo toga pokazati na proljeće.

Možete li malo pojasniti ta ljetna zbivanja? Rekli ste da povratak u Dinamo nije bila vaša želja, pa tko je to onda inzistirao na povratku i tko je odlučio umjesto vas?

- Bilo je dosta vanjskih utjecaja, ljudi oko mene savjetovali su mi da se vratim u Maksimir, iako je moja želja bila ostanak na Kajzerici. Međutim, presudile su neke druge okolnosti i vratio sam se u Dinamo.

Zagreb, 181016.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 3. kola skupine H nogometne Lige prvaka,
 GNK Dinamo - FC  Sevilla. 
Na fotografiji: Bojan Knezevic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Smatrate li da je to bio pogrešan korak u vašoj karijeri?

- Siguran sam da je to bio pogrešan korak. Baš sam se bio ustalio u udarnoj postavi Lokomotive, napokon sam dohvatio kontinuitet igara, iz utakmice u utakmicu igrao sam sve bolje, bilo mi je sjajno na Kajzerici, svime sam bio zadovoljan! I onda sam se opet vratio na početak. Međutim, što je tu je, život ide dalje, nema ništa od gledanja u prošlost. Na meni je da se sad opet dokažem u Lokomotivi, da opet dobro zaigram kao proljetos.

Uz Dinamo i Rijeku

Na kojoj se poziciji vidite?

- Lani sam u Lokosima najbolje odigrao na poziciji ofenzivnog veznog igrača, polulijevo, nešto kao lažno lijevo krilo. I to mi najviše odgovara, najviše volim igrati na tom mjestu. Međutim, mogu igrati na svakoj poziciji u veznom redu, od zadnjeg veznog pa do onog prednjeg veznjaka koji igra iza napadača. Znam da je na tim mjestima u Lokomotivi prilična gužva, ali zdrava je konkurencija uvijek dobra i sve nas tjera na maksimalni trud i stalno dokazivanje. A trener će odlučiti tko će igrati.

Kneževića ugovor s Dinamom veže još tri i pol godine, do ljeta 2022, a o planovima, poglavito vezanima uz ljeto ove godine, kaže:

- Ne vjerujem da ću se više vraćati u Dinamo. Iskreno to mislim, iako treba vidjeti kako će se sve to odvijati. Kako sad razmišljam, izvjesnije je da ću ostati u Lokomotivi, ili pronaći neki drugi klub, zacijelo u inozemstvu, nego da ću se vratiti u Maksimir. Povratak u Dinamo nije mi realna opcija, a to trenutačno nije ni ono što bih želio, ne zanima me previše takav rasplet moje budućnosti - kaže Knežević i dodaje:

- Sretan sam što sam bio dio Dinamove momčadi koja je napokon prezimila u Europi! U Maksimiru mi je uistinu bilo odlično, svi su prema meni bili korektni, imao sam odličan i korektan odnos s trenerom Nenadom Bjelicom i njegovim suradnicima, kao i sa svim suigračima i ostalim ljudima u klubu. Želim Dinamu mnogo sreće u dvobojima s Viktorijom i vjerujem da će Plavi napraviti korak dalje u Europskoj ligi.

A ambicije Lokosa?

- Zadržati se u vrhu i izboriti nastup u Europi! To svakako možemo, mislim da smo uz Dinamo i Rijeku najkvalitetnija momčad Prve HNL. To ćemo i potvrditi na proljeće - uvjeren je Knežević, koji će u ponedjeljak proslaviti 22. rođendan.

- Sad sam na prekretnici karijere! Posložio sam neke stvari u privatnom životu, prije dva mjeseca postao sam otac predivne djevojčice i posve sam okrenut obitelji i nogometu. Vrijeme je da napravim kvalitetan iskorak u svojoj karijeri, a za to mi je potrebno kontinuirano igranje. Nadam se da ću to i ostvariti u Lokomotivi.

Linker
19. svibanj 2024 05:46