CROPIX
FRANKOVE PRVOLIGAŠKE POSTAJE

U DINAMU SU GA OTPISALI, U HAJDUKU OSUDILI NA KLUPU I PRODALI BEZ NJEGOVA ZNANJA 'Tudor je imao neprofesionalan stav prema meni'

Hrvatski nogometaš i povremeni reprezentativac Franko Andrijašević uskoro bi trebao realizirati transfer u neki od belgijskih klubova - Gent ili Standard - a podsjećamo kako su izgledale njegove hrvatske stanice: Od bremenitih vremena u matičnom Hajduka, preko Dinama i Lokomotive, do Rijeke.
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 18. lipanj 2017. 23:42

HAJDUK

Suhoparne brojke - 13 golova i 11 asistencija u 78 nastupa - neće otkriti zašto je, pobogu, s Poljuda morao otići u Maksimir, kod najžešćeg rivala. Navijači su mu zamjerili što se oženio na dan derbija, a Andrijašević je po dolasku u Dinamu 2014. kazao nešto o svom transferu.

- Dolaskom Bukve i Iluridzea Anđelković i ja završili smo na klupi, a Tudor je imao neprofesionalan stav prema meni. Hajduk je prihvatio Dinamovu ponudu bez mog znanja, objasnili su mi da nisu sigurni hoću li igrati kod Tudora.

Uostalom, od love od tog transfera isplaćene su plaće igračima i radnoj zajednici Hajduka...

DINAMO

Nije se ni na Maksimiru naigrao, tek 15 nastupa u kojima je upisao tri pogotka, sve u HNL-u. Te jeseni u sezoni 2014/2015. trener Zoran Mamić nije mu pružao mnogo šansi, većinom je ulazio s klupe, ponekad bi ostao na njoj, nekad ne bi bio među 18. U Ligi prvaka i Europskoj ligi skupljao je mrvice, a budući da ga ubiranje love za gledanje utakmica nikada nije interesiralo, sreću je morao potražiti u filijali Lokomotivi. Na koncu se vratio u Dinamo kad je trener bio Cico Kranjčar, kojeg danas iz Maksimira optužuju kao jedinog krivca što je Franko krenuo prema Rujevici... Može se reći da Andrijašević u plavom dresu nikada nije dobio pravu šansu.

LOKOMOTIVA

Zapravo, Andrijaševićeva i Kramarićeva priča vrlo su slične. Oba je Dinamo “škartao”, dok su se u Lokomotivi potpuno razigrali. Na Kajzerici je Franko dobio ključeve momčadi u ruke, igrao je iza špice, što mu najviše odgovara, te je nadogradio dolazak iz drugog plana u realizaciju, što mu je danas najjače oružje. U 51 utakmicu zabio je 21 pogodak, pamti se hat-trick Istri, a zanimljivost je što je on prvi gostujući strijelac na Rujevici. U Lokosima su ga trenirali Tomislav Ivković te današnji izbornik Hrvatske Ante Čačić, a Kek ga je u Rijeci htio već nekoliko sezona, ali prilika se ukazala tek u ljeto 2016.

RIJEKA

Sve je, zapravo, već rečeno posljednjih dana i viđeno u HNL sezoni iza nas. Umjesto Izraela, Andrijašević je odabrao Rujevicu, Kek ga je instalirao iza lažne devetke Gavranovića i tu je - procvao. U ligi je postigao 16 golova kao povučena špica, još je dva dodao u Kupu te sve to nadogradio s pet asistencija i titulom najboljeg igrača prvenstva. Pamte se simultanke protiv Splita (0:2) i dva gola Osijeku na otvaranju proljetnog dijela (2:3), ali još više dojam inatljivog i karakternog čovjeka koji je odlučio svima pokazati da su ga neopravdano podcjenjivali. S gotovo 26 godina (22. lipnja 1991.) ostvario je transfer karijere...

Linker
19. travanj 2024 13:18