TEŠKO OSTVARIVA IDEJA

U DINAMU SU PRELOMILI, NIŠTA OD ANGAŽMANA BIVŠEG IGRAČA Marko Pjaca neće tražiti svoj novi uzlet preko Maksimira

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. siječanj 2020. 21:58

Prije nekog vremena pisali smo o tome kako Dinamo radi na povratku Marka Pjace. Postojala je ta ideja. Pjaca, koji je imao toliko prokletog peha kad se radi o ozljedama, bio je u maksimirskim planovima. Vidjelo ga se kao igrača koji bi u plavom domu pod vodstvom Nenada Bjelice mogao mogao revitalizirati karijeru, a isto tako pomoći Dinamu.

Međutim, sva ta priča vodila se u vrijeme kad su Modri imali itekako velike šanse za prezimljavanje u Europi. Međutim, sad kad su nesretno ispali, te kad je ostala samo HNL, Pjaca se više ne spominje. I tada, kad se o tome govorilo, čekala se Markova odluka, s Juventusom bi se lako pronašao zajednički jezik.

No, sada je ta priča zaista nepotrebna, povratak Pjace u Dinamo neće se dogoditi. Svakako da Pjaca ne bi želio igrati samo u HNL-u. A iskreno, vjerojatno se Pjacin povratak ne bi dogodio ni da je Dinamo prezimio u Europi. Ima Pjaca, koliko vidimo, raznih ponuda za nastavak karijere.

U plavom domu više na razmišljaju od Pjaci, ta ideja je stavljena ad acta. Bila je dobra i zanimljiva, ali nekako se već na početku vidjelo da će biti teško ostvariva. Realno, sada kad se ostalo samo na domaćem prvenstvu i Kupu, zaista i ne bi bilo potrebe za Pjacinim dolaskom, čak i kad bi on htio u Maksimir.

Jer Bjelica ima širok roster, razmišlja o njegovu smanjivanju, a ne povećanju. Nadalje, ideja mu je ovog proljeće što više afirmirati mlade igrače koje u velikom broju vodi na pripreme.

Linker
25. travanj 2024 11:55