Ronald Gorsic / CROPIX
SEDAM ‘FORE’ NE JAMČI NASLOV

'U HAJDUKU SU OPTIMISTIČNI? I MI SMO BILI KADA SMO ODLAZILI U MANCHESTER' Dinamov stroj za golove najavio derbi i poslao poruku prijatelju iz Splita

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. studeni 2019. 09:19

Bruno Petković. Baš tako, možete samo staviti točku iza njegova imena i prezimena. Nemate više što dodati, sve ste o njemu mogli pročitati. Kad se radi o Dinamu i reprezentaciji. Njegova priča postala je svjetski nogometni bestseler. Ali, naravno, danas se igra veliki derbi hrvatskog nogometa, zanimljivo ga je čuti.

Približava se kraju vaša godina iz snova. Koje još želje želite ostvariti do konca prvog dijela sezone? Je li pobjeda protiv Hajduka jedna od njih?

- Želje su uvijek iste… Pobijediti u svakoj idućoj utakmici. Dakle, Hajduk, Atalantu, Istru, Varaždin, City, Lokomotivu i Rijeku. Samo s takvim učinkom mogao bih biti potpuno zadovoljan. Derbi je uvijek derbi i znamo što bi značila pobjeda. I nama i našim navijačima. No, ne priča se preko novina, nego na terenu - kaže nam u uvodu Petković.

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: slavlje Dinama.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Zabijam kad mogu

Imate zanimljivu statistiku... Zabili ste pet pogodaka za Dinamo u Europi, četiri iznimno važna za reprezentaciju u završenim kvalifikacijama, ali samo tri u HNL-u gdje bi trebalo biti najjednostavnije. Kako to objašnjavate?

- Zabijam kad mogu. Svaki pogodak je važan. Oni europski su bitni, za reprezentaciju jako važni, ali od HNL-a se živi. No, ako ne zabijam ja, uvijek se nađe netko od suigrača da osigura bodove. A da nam dobro ide pokazuje ljestvica.

Još niste nikad zabili Hajduku. Je li danas taj dan?

- Vidjet ćemo danas. Osobno nemam ništa protiv da netko od suigrača zabije ako će to značiti da se svi veselimo na kraju. Volim zabijati, ali nikada mi individualni uspjesi nisu bili bitniji od momčadskih rezultata.

Kaže Hajdukov stoper Stefan Simić da ste prijatelji, da se dobro poznajete. Hoćete li danas prijatelju priuštiti tužnu večer?

- Dobri smo si, ali u tih 90 minuta učinit ću sve da me se dugo sjeća, ha-ha... Ma, svako od nas se nada najboljem i nemam problem s time. Pa kakav bi on bio sportaš da izjavi kako ide u Zagreb primiti što manje. E sad, hoće li uspjeti u namjeri da ostanu neporaženi, to je već pitanje…

Dobra forma

Iz Splita stižu dosta optimistične izjave, iznenađuje li vas to? Pa i Šahtarove su bile skromnije prije dolaska u Maksimir?

- Ne. Iznenadio bih se kada bi bile suprotne. Pa to je derbi i logično je da dolaze s određenom nadom u uspjeh. I mi smo kada smo išli na City najavljivali pobjedu i tri boda… To je normalno.

Osjećate li se favoriti prije derbija? Dinamo ima četiri reprezentativca koja su izborila Euro, Livakovića, Oršića, Perića i vas.... Na prvi pogled trebali biste biti favorit, zar ne?

- Naša je prednost dobra forma i igranje na Maksimiru. Kažu da smo kvalitetniji, ali to tek trebamo potvrditi. Mislim da u derbiju nikada nema izrazitog favorita.

Kad se okrenete unatrag, čime vas je Hajduk iznenadio u onoj poljudskoj utakmici kad ste izgubili?

- Mi smo tamo pobijedili sami sebe. Trebali smo rIješiti utakmicu u prvih pola sata i rutinirano je privesti kraju. Kada to nismo uspjeli napraviti, onda nas je lopta kaznila. To je nogomet.

Kojeg biste igrača Hajduka željeli vidjeti u vašoj svlačionici?

- U našoj svlačionici su najbolji nogometaši u Hrvatskoj. Dakle, nikoga.

Zagreb, 171019. 
Podcast sportskih novosti.
Na fotografiji: Igor Jovicevic, Sinisa Susec i Bruno Petkovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek/Cropix

A kojeg igrača Hajduka najviše cijenite, koji vas se ove sezone najviše dojmio?

- Nisam ih puno pratio, ali imaju par pojedinaca koji mogu biti izuzetno opasni. Od Caktaša, mog kolege iz reprezentacije Juranovića pa do prijatelja Simića… Trebamo biti koncentrirani tijekom svih 90 minuta.

Bi li pobjeda nad Hajdukom bila veliki zamah pred utakmicu s Atalantom?

- Svakako bi bila dobrodošla po pitanju dobre atmosfere i samopouzdanja, ali mislim da će to biti potpuno drugačije utakmice.

Može li Dinamo protiv Hajduka ponoviti onu utakmicu s Rijekom? Može li u Maksimiru zabiti vječnom suparniku nekoliko pogodaka? Jeste li onako baš jako motivirani za derbi?

- Na Rujevici nam je sve išlo od ruke. Rani pogodak, pa drugi, treći… Kamo sreće da se tako otvori danas na Maksimiru, ali polako… Tri boda nosi i pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Nitko to neće reći

Znači li trijumf nad Splićanima ogroman korak prema obrani naslova prvaka?

- Apsolutno ne. Nisam još sreo nekoga tko će reći da je prvenstvo gotovo sa sedam bodova “fore” u mjesecu studenom. Bila bi to lijepa prednost, ali nikako ne bi bilo gotovo - zaključio je Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:57