Ante Cizmic /Hanza Media / CROPIX
SVEJEDNO SE IDE NA POBJEDU

U ISTOM DANU DVA UDARCA ZA HAJDUK Dinamu se vraća najbolji igrač, a prvo ime i nada Hajduka ne može nastupiti na velikom derbiju u Maksimiru!

Dan uoči subotnjeg okršaja Hajduka i Dinama na Maksimiru u 29. kolu HNL-a, stigle su dvije loše vijesti za Hajduk. Prvo je stigla vijest je najbolji igrač Dinama Hilal El Arabi Soudani pomilovan te da može nastupiti u derbiju, a potom i novi još veći problem - Franck Ohandza ne putuje u Zagreb.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. travanj 2017. 16:16

Trener Hajduka Joan Carrillo objasnio je u presici na petak kakvo je stanje s ozlijeđenima u njegovoj momčadi i što se dogodilo Ohandzi. U problemima su već otprije Juranović, Bencun i povratnik Josip Bašić.

"Ovi su se igrači pomalo počeli vraćati, ali zaboljelo je grlo Francka Ohandzu, imamo problem s njim. Danas je pokušao trenirati, ali vidi se na njemu umor. Ima virozu, upalu grla. To se dogodilo u zadnji čas. Ne ide na put, bit će nam teško bez njega. Vjerojatno je u pitanju virus. Treba ga postupno pripremiti jer već u srijedu imamo iduću utakmicu (nap.a. protiv Splita). Bit će nam jako teško bez igrača takvog kalibra, ali naći ćemo pravu zamjenu", prenosi Slobodna Dalmacija objašnjenje trenera Hajduka.

Unatoč izostancima, očekivanja su velika...

"Očekujemo istinski derbi, sastaju se dvije jake momčadi, bit će to prava borba. Imam jako dobar predosjećaj, jedva čekam da utakmica počne. Što se tiče rezultata, nikad nisam pripremao momčad za neodlučeni rezultat, pa neću tako ni sada. Očekujem sva tri boda", najavio je Carrillo.

Kako vidite Dinamo? Gdje Hajduk ima prednost?

"Gledao sam već prije utakmice Dinama, a već smo i igrali protiv njih. Tada su igrali sa Fernandesom, zamijenili su ga na prvenstvenoj pauzi Sammirom. Znamo kako im se suprostaviti i kako ih dobiti".

Možemo li očekivati defenzivan gard Hajduka ili ćete igrati ofenzivno, s posjedom lopte, kontrolom utakmice?

"Sigurno nećemo igrati defenzivno. Igramo u gostima, znamo da obrambenim gardom ne možemo dobiti utakmicu. Ovo je jako dobra prilika za igrače da u derbiju pokažu svoje znanje. Momčad koja želi pobijediti u derbiju mora napadati iz svih snaga. Moramo igrati s velikim intenzitetom, snagom, ali ne grubo. Obrana mora biti žustrija, agresivnija, ali ne smije pretjerivati. Tražim od moje momčadi da to pokaže".

U prošloj utakmici na Maksimiru bilo je 0:0, Dinamo je imao dominaciju, više prilika, ali i Hajduk svoje šanse...? Jeste li gledali taj susret?

"Gledao sam ga dosad tri puta, čak i sinoć. Kada je bila Europska liga mi smo gledali utakmice Dinama. Oni su svojom igrom nama pokazali na koji način im se možemo suprostaviti i dobiti ih na njihovom terenu. Moramo imati vjeru u sebe, biti bezobrazni i disciplinirani. Ako nedostaje neka od te tri stvari ne možemo dobiti", naglasio je Carrillo.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:19